Az utazókemence szinte egész nap dolgozott tavaly, az első Gasztro Pikniken. De a szalmabáláktól, és pokrócoktól lett igazán piknik a piknik, melyen idén is a legjobb éttermek garantálják majd a minőségi ételkínálatot.
Lesz hagyományosabb, palócleves, amibe sertés csülköt fognak majd szeletelni. De ráment, gyümölcs- és paradicsomlevest is hoz a miskolci leveses brigád. A Tókert étterem csirkecombját például egy éjszakán át altatják majd rozmaringos pácban.
Vargáné Bodnár Henriett, a Végállomás Bistorant tulajdonosa úgy nyilatkozott a Miskolc Televíziónak, amikor együtt főznek, az egy örömfőzés, egymásból töltekeznek ilyenkor.
A Gasztro Klaszter tagjai ezt szeretnék átadni a lakosságnak, miközben kicsit a régmúltat is megidézik. A pikniknek idén is a Népkert és a Vigadó ad otthont.
– Ha már Népkert, mint a belváros legnagyobb közparkja, akkor legyen itt egy piknik, arra gondoltunk a Gasztro Klaszter tagjaival – idézte fel Veres László, a Népkerti Vigadó igazgatója. Mint mondta, ezt valósították meg tavaly. – Nagyon nagy siker lett, hiszen több mint ezerötszázan jöttek el a rendezvényre, úgyhogy akkor egy picit alul is méreteztük az étel kínálatot, de természetesen ebbe a hibába nem szeretnénk beleesni idén – mondta.
Ezek az éttermek nem csak megférnek egymás mellett, de partnerként tekintenek a egymásra – ezt már Alakszai Zoltán mondta, hozzátéve, ez az együttműködésre épülő szerveződés is mutatja, hogy Miskolcon van helye az igényes gasztronómiának.
– Én azt tapasztalom, járva ezeken a helyeken nap, mint nap, hogy van rájuk igény, tehát van Miskolcon igény nemcsak a turizmus szempontjából, hanem a miskolciak szempontjából is ezekre a helyekre – fogalmazott a jegyző.
A Gasztro Piknik igényes borkínálattal érkezik, de fellép majd a Mizrab együttes is. Több meglepetésre is számíthatnak vasárnap a látogatók, kiderül pl. milyen is Bellus István híres pogácsája.