Ugrás a tartalomra

Komfortosabb és szebb lesz – megújul a Dózsa György úti óvoda

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 07. szerda 14:26
Már pakolnak a Dózsa György úti óvodában, hamarosan kezdődik a felújítás, jövő év elején teljesen megújult épületbe költözhetnek vissza a gyermekek és nevelőik.

Folytatja óvodafelújítási programját a miskolci önkormányzat, hogy komfortosabb és szebb környezetet biztosítsanak a gyermekek és a velük foglalkozó óvodai munkatársak számára. Júliusban a Dózsa György úti Tagóvodában kezdenek dolgozni.

Kovács Krisztina tagóvodavezető: nagyon vártuk már ezt a felújítást. | Fotó: Mocsári László

– Teljes felújítás lesz az intézményben – mondta el érdeklődésünkre Kovács Krisztina tagóvodavezető. – Infrastrukturálisan és energetikailag is megújulunk: lecseréljük az összes nyílászárót, a burkolatokat, megújulnak a csoportszobák, kifestjük a falakat, de megújul a fűtés- és villamoshálózat, valamint a víz- és szennyvízrendszer is. És kívülről szigeteljük az épületet, napelemes rendszert telepítünk, valamint akadálymentesítjük az épületet – sorolta.

A költöztetést már megkezdték, egy külsős cég végzi el ezt a feladatot, de mivel komoly terhet ró az intézményekre, ezért az önkormányzat minden segítséget megad.

Kívül-belül megújulnak

A tagóvodavezetőtől azt is megtudtuk, hogy amíg tart a felújítás, addig az óvodások és az intézmény munkatársai ideiglenesen új helyre – a Miskolci József úti Óvoda székhelyintézménybe és a Brunszvik Teréz Sport Tagóvodába – költöznek. Hozzátette, az erről tartott egyeztetések során fontosnak tartották, hogy a gyerekek átmeneti új otthona minél közelebb legyen az anyaóvodához.

Már pakolnak

A felújítás előre láthatólag fél évet vesz igénybe, 2022 januárjában vissza szeretnének költözni megújult, megszépült otthonukba.

– Több éve vártunk már erre, nagyon örülünk, hogy hozzákezdenek. A munka végeztével szebb és praktikusabb környezetben tudjuk majd ellátni a nevelői feladatokat. Tehetséggondozó programunk is van, számtalan rendezvényt tartottunk már, ezért sem mindegy, milyen környezetben fogadjuk az érdeklődő pedagógusokat – mondta a tagóvodavezető a bruttó 137 millió forintos beruházás kapcsán.

További hírek

Olvasnivaló