Ugrás a tartalomra

Komoly csaták a testvérvárosok ellen 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 05. szombat 16:30
Megannyi ifjú tehetség küzdhetett pénteken és szombaton az év végéig biztosan nyitva maradó Kemény Dénes Városi Sportuszoda medencéjében. A II. MiReHu KUPA Testvérvárosok Nemzetközi Úszóverseny egyben a XXXV. Bitskey Zoltán Emlékverseny is volt. 
Mocsári László képgalériája

A MiReHu Nonprofit Kft. megbízásából a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség által rendezett tornát – mint azt a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők hangsúlyozták – a COVID-járvány óta először tudták megtartani. Deák-Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője akkor arra hegyezte ki beszédét, hogy ezeken a napokon Miskolc testvérvárosainak meghívott csapataival, továbbá számos magyar egyesülettel csaphatnak össze a helyi sportolók.

- A mi sportiskolásainknak mindig sokat jelent egy hazai rendezésű verseny, mert nem kerül sokba a részvétel, nem kell szállást és utazást fizetni, és a versenyek előtt a saját ágyukban alhatnak, pihentebben vesznek részt a megmérettetésen. Így vélhetően meg tudják úszni a legjobb idejüket, amit el is várunk tőlük – ezt már Hölcz Péter, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Észak-magyarországi régióvezetője, a Miskolci Sportiskola versenyigazgatója mondta.

A versenyprogram pénteken a százas számokkal indult, majd a négyszáz gyorssal és négyszáz vegyessel folytatódott. Szombaton délelőtt jöttek a kettőszáz méterek, mind a négy úszásnemben. Aztán az ötven, majd a nyolcszáz méterrel zárták a programot. A két nap alatt harminc versenyszám. Szokás szerint a legkisebbektől a felnőttekig díjazták a nyerteseket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!