Ugrás a tartalomra

A kondiparkért futottak a Csanyikban

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2019. március 11. hétfő 16:25
Kampányzáró terepfutóversenyt és túrával egybekötött adománygyűjtési akciót rendeztek vasárnap délelőtt a Csanyikban. Az összegyűlt mintegy 6 millió forintból egy 60 négyzetméteres edzőparkot alakítanak ki június végéig.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018 októberében a kondipark megálmodói adománygyűjtő kampányba kezdtek azzal a céllal, hogy szabadtéri edzőparkot hozzanak létre a Csanyikban. Az utóbbi öt hónapban több millió forint felajánlás érkezett, az akció kampányzáró futóversenyét vasárnap délelőtt rendezték meg a Csanyikban. A résztvevők három távon és egy túraútvonalon indulhattak, a verseny útvonala érintette a Vadaspark területét is, így egy szakaszt egészen különleges környezetben tették meg a sportolni vágyók. 

Jótékonysági futóverseny. Mocsári László képgalériája.

Népes mezőny – több mint 200 fő - indult a hétvégi megmérettetésen. Érdeklődésünkre Makai András, a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club elnöke elmondta, hogy a korábban összegyűlt adomány mintegy fél millió forinttal gyarapodott a kampányzáró futóversenynek köszönhetően. A kondipark létrejöttét az Auchan Magyarország Zrt. további három millió forinttal támogatja. A tervek szerint június végéig alakítják ki a 60 négyzetméteres szabadtéri edzőparkot, amit egyszerre 8-10 ember tud majd használni. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!