Ugrás a tartalomra

Könnyebb lesz a zebrát észrevenni

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 03. szerda 13:15
A Miskolctapolcai úton található vasúti felüljárónál újrafestették a zebrát, emellett sárga figyelemfelkeltő jeleket kapott a felvezető szakasz, a zebrajelző tábla pedig könnyebben észrevehető lett. Minderre azért volt szükség, hogy a forgalmas részen biztonságosabban közlekedhessenek a gyalogosok.

A Miskolctapolcai úton jelentős forgalom halad keresztül, a vasúti felüljárónál pedig két buszmegálló is elhelyezkedik egymáshoz közel, emellett az emberek is itt tudnak szabályosan átkelni az út egyik oldaláról a másikra.

Hiába van itt zebra, egy hosszú egyenes szakaszról van szó, ahol néhány járművezető számára nehéz kizökkenni a haladásból, hogy elengedje a gyalogosokat. A problémát már többen is jelezték, jellemzően a Középszer utcai és a Testvérvárosok útján élő lakosok.

Szarka Dénes; Fotók: Horváth Csongor

Mivel körzethatárról van szó, több önkormányzati képviselő is érintetté vált a probléma kezelésében. Szarka Dénes elmondta, hogy egyeztetett a kérdésben Hegedűs Andreával, illetve a Velünk a Város frakció időközi választáson induló jelöltjével, Sebe-Gazdig Judittal.

A megbeszélésbe a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szakembereit is bevonták, hogy közösen találjanak megoldást a problémára. A szakmai egyeztetéseken egyebek mellett felmerült, hogy a közlekedési lámpák indokolatlanul akasztanák meg a forgalmat a jól belátható, egyenes szakaszon.

A megoldás végül az lett, hogy sárga színű és enyhén domború figyelemfelkeltő festést kapott a zebra előtti rész mindkét irányban, így az autós könnyebben érzékelheti a gyalogátkelőhelyet. Magát a zebrát is frissítették, ugyanakkor a figyelmeztetés jegyében a vonatkozó KRESZ-tábla is fényvisszaverő keretet kapott.

„Ezen felül arra kérjük az erre közlekedő autósokat, hogy legyenek óvatosak, figyeljenek oda a gyalogosokra és tartsák be a szabályokat!” – fűzte hozzá Szarka Dénes.

Végezetül arra tért ki az önkormányzati képviselő, hogy az Avason több hasonló neuralgikus közlekedési pont található. Néhányba került már ki fekvőrendőr és egyéb gyalogosbiztonságot növelő intézkedésekkel is éltek, illetve vizsgálják, hol milyen lehetőségek vannak a helyzet javítására.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!