Ugrás a tartalomra

Könnyítéseket vezet be a posta a nyugdíjasok védelmében

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 11:41
Egyszerűsített meghatalmazással és ingyenes ismételt kézbesítéssel könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványok kifizetését áprilistól a Magyar Posta. A társaság döntött arról is, hogy a posták legfeljebb 18 óráig lesznek nyitva hétköznaponként.

A kézhezvételt megkönnyítő megoldásokat vezet be április 1-jétől a nyugdíjasok számára a Magyar Posta. A döntést a járványhelyzet és a kijárási korlátozás miatt hozták meg. Visszavonásig érvényes. A változás szerint amennyiben az utalvány címzettje nyugdíjas és személyesen nem kívánja átvenni az utalvány összegét, élhet az egyszerűsített meghatalmazás lehetőségével, és megbízhatja a pénz átvételére akár a szomszédot vagy mást, aki iránt bizalommal van. A meghatalmazás egyszeri alkalomra szól.

Ha a nyugdíjas nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítést hagy hátra, illetve az eseti egyszerűsített meghatalmazás nyomtatványt. Az értesítésen a Posta feltünteti annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ez esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!