Ugrás a tartalomra

„Könyvtári örömök” advent idején

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 02. csütörtök 12:41
Ebben az évben is meglepetésekkel, valamint játékos feladatokkal várja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény december 1-től igyekszik a látogatóinak kedveskedni, hogy így tegye még meghittebbé az ünnepi előkészületet.

Decemberben az ünnep előtt érdemes betérni a könyvtárba, hiszen a cél most is az, hogy a várakozás napjait színesebbé tegye a bibliotéka - tájékoztat közleményében az intézmény. A karácsonyi bejgli mellett egy jó könyv, egy szép történet harmonikusabbá varázsolja az ünnepet. A központi épület és valamennyi fiókkönyvtár december 1. és 24. között az olvasnivaló mellé apró meglepetésekkel, ajándékokkal, kedvezményekkel készül.

Kiemelték: ezekben a hetekben játékra is invitálják a könyvek szerelmeseit. A honlapon, valamint a közösségi oldalakon elérhető adventi naptár az idén Móricz Zsigmond karácsonyi gondolatát rejti. Ha minden nap felnyitják a naptár ablakát, az ott talált szövegeket feljegyzik, és az utolsó napon helyes sorrendbe teszik a részleteket, megkapják a megfejtést. A megoldásokat december 28-ig a karacsonyijatek@rfmlib.hu címre várjuk. A helyes válaszokat beküldők között 24 karácsonyi ajándékot sorsolnak ki.

December 6-tól elérhető a honlapon és a közösségi oldalakon az adventi irodalmi kvíz, melyben karácsonyi idézetek találhatók a legnagyobb magyar költők tollából. Aki felismeri az idézeteket, helyesen válaszol és megadja e-mail-címét, családi társasjátékot nyerhet, melyet még az ünnepek előtt átvehetnek a szerencsés nyertesek.

Egy másik kvízjátékhoz szükségünk lesz az okostelefonunkra is. Az adventi időszakban négy QR-kódot helyeznek el könyvtárakban és a közösségi oldalakon, természetesen mindenhol ugyanazokat. Az első ilyen kódot december 1-jén helyezték ki, majd december 7-én, 13-án és végül 20-án teszik ki a következőket. Ezek beolvasása után, megjelenik egy-egy kérdés, melynek megválaszolását néhány információ is segíti. A megfejtők a négy választ december 29-ig küldhetik el a karacsonyijatek@rfmlib.hu e-mail-címre. A helyes megfejtők között ajándékokat sorsolnak ki.

A könyvtár csatlakozik a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által indított Szeretet Sütigyár jótékonysági programhoz. A „Könyvtári angyalok” december 9-én, délután 4 órától gyertyadíszeket készítenek és kínálnak a Szent István téren.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!