Ugrás a tartalomra

Korábbi bajnokcsapathoz hasonlította Eppel a mostani Diósgyőrt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 06. kedd 09:41
Gyirmóton vendégszerepelt hétfő este a DVTK a Merkantil Bank Liga hetedik fordulójában.
Fotók: dvtk.eu/Szabó Krisztián

A piros-fehérek az első pillanattól támadólag léptek fel, a hazaiak csak a kontráikban bízhattak. A támadásoknak a 34. percben lett meg az eredménye, amikor Papp Marcell 6 méterről a kapuba fejelt. Mégsem diósgyőri előnnyel vonultak a csapatok szünetre, a gyirmótiak ugyanis büntetőből egyenlítettek. A fordulás után nyíltabbá vált a mérkőzés, mindkét csapat győzelemre játszott, amit végül Eppel Márton góljával a diósgyőriek szereztek meg.

A csapat és a szurkolók együtt ünnepelték a rangadón begyűjtött három pontot.

Merkantil Bank Liga 7. forduló, eredmény:
Gyirmót FC Győr - Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)
Gyirmót: Hársfalvi - Szegi, Csörgő V., Polgár K., Nahirnij - Vass Á., Hajdú Á. - Soltész D., Herjeczki, Nagy P. - Pethő B. Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Szőke Adrián, Lukács Dániel, Papp Marcell. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Csere: Koman Vladimir helyett Cseke Benjámin a 12., Szőke Adrián helyett Gera Dániel a 46., Hajdú Á. helyett Kovács M. Pethő B. helyett Simon A. és Soltész D. helyett Erdei M. mind a 63., Papp Marcell helyett Eppel Márton, Holdampf Gergő helyett Bertus Lajos és Csörgő V. helyett Hudák D. mind a 68., Nagy P. helyett Berki I. a 79., Lukács Dániel helyett Jurek Gábor a 90+1. percben.
Sárga lap: Polgár K. a 12., Bokros Szilárd a 27.,, Csörgő V. az 53., Cseke Benjámin a 76., Lukács Dániel és Szatmári Csaba a 83., Nahirnij a 90+3. percben.
Gólszerző: Papp Marcell (0-1) a 34., Nagy P. (1-1, 11-esből) a 44., Eppel (1-2) a 87. percben.

Kulcspillanatok:

34. perc: Szőke szerzett labdát az ellenfél térfelén, Csekének passzolt jobbra, aki keresztbe ívelt, ahol Papp Marcell balról a kapu hosszú oldalába fejelt, 0-1

44. perc: Bényei elkésett Szegi szerelésével a 16-os jobb oldalán, 11-es a hazaiak javára. Nagy Patrik egy lövőcsel után megvárta, míg Danilović elvetődik, majd a kapu közepébe lőtt, 1-1

87. perc: Szépen felépített diósgyőri támadás során balról Lukács, Bertus és Bényei lábát érintve került jobbra a labda, majd Gera beadására Eppel Márton érkezett a kapu előterében, és közelről a léc alá bombázott, 1-2

Edzői értékelések:

Csertői Aurél: - Az első félidőben jobban játszott a DVTK, több lehetőséget alakítottak ki, mert mi lassan fociztunk, gyorsabban kellett volna gondolkodni. Ebben a periódusban jól támadtak le minket, viszont teljesen megérdemelten egyenlítettünk. A második félidőben mind a két csapat gólratörően játszott, nekünk is voltak lehetőségeink, például egy százszázalékos helyzetet hagytunk ki a második diósgyőri gól előtt. Ilyen a foci, az nyer, aki több gólt lő.

Kuznyecov Szergej: - Nehéz mérkőzésre számítottunk, és így is alakult. Alaposan kielemeztük az ellenfél játékát, tudtuk, mi az erősségük és a gyengeségük, és ennek megfelelően játszottunk. Sajnos Koman Vladimir korán kivált, pedig ő nagyon fontos a csapat számára, a középpálya közepén ő irányítja a játékot, ám Cseke Benjámin jól vette át a helyét. Azt nem állítom, hogy minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, de az elején nagyon jól futballoztunk, több lehetőséget is kialakítottunk. A szünetben nyugtattam a csapatot, hogy folytassuk ugyanúgy, mint ahogy az első félidőben, és kértem, hogy legyenek türelmesek. Örülök, hogy Eppel Marci betalált, és örülök, hogy Papp Marci is gólt szerzett, az edzéseken sokat gyakoroltuk a fejeseket. Mindig öröm egy edző számára, ha a mérkőzésen azt látja, amit az edzéseken gyakoroltunk. De ez nemcsak két játékos, hanem az egész csapat sikere. Amikor kellett, akkor szenvedtünk, amikor kellett futballoztunk. Természetesen láttam hibákat, de számomra az a fontos, hogy végig a saját játékunkat játszottuk, és nyertünk egy ilyen fontos mérkőzésen. Az újabb siker kiváló visszajelzés, hogy jó úton járunk, bár még az elején. De nemcsak a csapatnak gratulálok, hanem a szurkolóknak is, fantasztikusan hajtották a csapatot. Bízom benne, hogy a következő hazai mérkőzésen minél többen jönnek ki, és 12. játékosként támogatják a csapatot.

Eppel Márton a Nemzeti Sportnak azt mondta, neki személy szerint, de a csapatnak is jót tett a gólja.

„Mind a kettőnek nagyon kellett. Nyilván csatárként így tudom a legjobban segíteni a csapatot, a mester is úgy küldött be, hogy próbáljak meg gólt rúgni. Szerencsére volt egy jó beadás, érkeztem a hosszún, és be tudtam lőni" - idézte fel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!