Ugrás a tartalomra

A környezetvédelemre hívta fel a jezsus diákok figyelmét Áder János

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 02. kedd 18:34
A klímaváltozás és környezetvédelem témájában tartott előadást a volt köztársasági elnök a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Diákotthon Seregély termében 11. évfolyamos diákoknak kedden.
Fotó: Áder János (Illusztráció)

A rendhagyó környezetórára Áder János volt köztársasági elnök, mint a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke érkezett a fiatalokhoz, hogy az iskolában zajló Fenntarthatósági Témahét kapcsán beszéljen nekik a klímaváltozás kihívásáról és a szükséges lépések megtételének fontosságáról, különösen az ivóvíz védelméről. 

Az alapítvány elnöke eddig közel hetven alkalommal tartott interaktív bemutatóval szemléltetett előadásokat az ország számos oktatási intézményében diákoknak. Áder János nem csak előadott, de kérdésekre is szívesen válaszolt. Környezetvédelmi missziójának célja, hogy az információk széles körben terjedjenek és minél több emberhez eljussanak. És mint minden új és izgalmas témában most is a gyerekek, a fiatalok a legfogékonyabbak az új ismeretek befogadására. A klímaváltozás témaköre pedig olyan "forró" és aktuális probléma, amelynek hatásai fokozottan fognak megjelenni éppen az ő életükben. 

A Kék Bolygó Alapítvány különböző, a fiatalabb generációk számára létrehozott és megrendezett programjával, eseményeivel és edukatív segédanyagaival lehetővé teszi, hogy óvodás kortól egészen a diplomaszerzésig tanuljanak, inspirálódjanak, továbbá képesek legyenek megváltoztatni bolygónk jövőjét. 

A Fenntarthatósági Témahetet idén április végén rendezték meg, melyen hazai és Kárpát-medencei iskolák vettek részt. Az előadást követően Áder János megkapta az oktatási intézmény Fényi Gyula-díjának arany fokozatát, amelyet minden évben olyan embernek ítélnek oda, aki sokat tesz az ifjúság jövőjéért.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!