Ugrás a tartalomra

Koronavírus: tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 14. kedd 09:40
Tizenegy fővel emelkedett keddre a beazonosított fertőzöttek száma, viszont nincs újabb elhunyt.

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4258 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3106-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 557 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően az ország eddig el tudta kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Emlékeztetnek, a járvány nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye.  

- Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk. A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három - piros, sárga, zöld  - kategóriába sorolva.  Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja - hangsúlyozzák.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!