Ugrás a tartalomra

Korszerűsítették a szirmabesenyői központi konyhát

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 29. péntek 18:00
Korszerű környezetben, modern felszerelésekkel dolgozhatnak a szirmabesenyői Központi Konyha alkalmazottjai. Az épületet kívül-belül teljesen felújították, de bővítettek is rajta. A munkavégzés rugalmasabb lett. Naponta 400 adag ebédet készítenek el, amik a helyi bölcsődések, óvodások, iskolások illetve szépkorúak asztalára kerülnek.

Az épületet kívül és belül is teljesen felújították, újak az ablakok, a szigetelés, a vezetékek, a villamoshálózat és többek között a vízvezeték hálózat is. De bent is nagy a változás a korábbihoz képest, nemcsak átalakult, de bővült is a konyha.

Forrás: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő hivatalos Facebook-oldala

Huszti Gábor, Szirmabesenyő polgármestere az átadó ünnepségen ismertette, fontos volt, hogy az elrendezése is jobb legyen a konyhának, így az alapanyagok „mozgatása” sokkal korszerűbb lett.

Jelenleg 400 adag meleg ebédet főznek itt naponta, de ezt 600 adagra szeretnék bővíteni a későbbiekben. Ez a konyha látja el a helyi bölcsődéket, iskolákat és a szociális étkeztetést is.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a konyha megújítása annak köszönhető, hogy 2010-ben a Fidesz kormány megszabadította az önkormányzatokat az adósságaitól. Azok a települések pedig – és Szirmabesenyő ilyen –, amelyek nem halmoztak fel adósságot, plusz forrást kaptak pályázatok útján.

A fejlesztés több mint 80 millió forintból valósult meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!