Ugrás a tartalomra

Korszerűsítik a városi rendőrkapitányság épületét

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. február 20. szombat 17:14
A felújítás után nemcsak esztétikusabb lesz a létesítmény, de költséghatékonyabbá válik annak működtetése. 
városi rendőrség


Megkezdődött a Miskolci Rendőrkapitányság Fábián kapui épületének felújítása. Arról, hogy a munkálatok indulnak, még a Miskolc Televízió Híradója a Közbeszerzési Értesítőben foglaltak alapján számolt be tavaly novemberben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lapunk érdeklődésére elmondta, a beruházás 2020 decemberében kezdődött. Látványos fázisába az elmúlt hetekben ért a munka, és bár a beruházás nagyobb része még előttünk van, az épület homlokzatán már most is látszik némi változás.

- Az épület energetikai korszerűsítése során minden nyílászárót cserél a kivitelező, valamint szigetelik a kapitányság épületének falait és tetejét is – írták.

városi rendőrség
Az épület homlokzati nyílászáróit is kicserélik. Fotó: Mocsári László


A Miskolci Rendőrkapitányság épülete 1987-ben épült, a létesítmény akkor a kor minden követelményének megfelelt. A felújítás éppen a célt szolgálja, hogy ez ismét így legyen, hiszen a Fábián kapui épülete mára elavulttá vált, és jelentős hőveszteséggel működött. A korszerűsítés után az épület üzemeltetése várhatóan ismét költséghatékonyabbá válik. 

A felújítás a következő hónapokban folyamatosan zajlik, ennek ellenére a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az épületében folyó munka is zavartalanul folyatódik: a nyílászárók cseréjénél például átszervezéssel oldják meg az érintett irodákban folyó munkavégzés állandóságát.

városi rendőrség


A beruházás 300 millió forintos Európai Uniós támogatással valósul meg, a munkákkal várhatóan július végéig készül el a kivitelező.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!