Ugrás a tartalomra

Kosárlabda pályává alakul a tér

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2022. június 15. szerda 08:34
Egészen pontosan a Tudomány és Technika Háza előtti, és az is csupán egy napra. Itt rendezik meg ugyanis június 25-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 3x3-as kosárlabda bajnokságot.
Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Új helyszínen várja idén a mozogni, sportolni vágyókat az Első Miskolci Lions Club Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 3x3-as kosárlabda bajnoksága. Június 25-én a Tudomány és Technika Háza előtti területen felállított pályákon pattog majd a labda. 

A programot beharangozó sajtótájékoztatóján, kedden délelőtt elhangzott: a kosárlabda utcai változataként is említhető olimpiai sportág egyre népszerűbb mind a rendszeresen, mind a szabadidőben sportolók, a baráti, vagy akár családi csapatok számára, így minden esély megvan arra, hogy megdől majd a tavalyi rekord, amikor ötvenöt csapat vett részt az eseményen.

Hajdú László, a Tudomány és Technika Háza tulajdonosa, egyben az esemény házigazdája a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, az új futókör népszerűsége is mutatja, hogy a Technika Háza, a Múzeum, a Népkert, a Generali Aréna és a könyvtár által határolt terület egy új kulturális és sporthelyszíne lehet a városnak. Ennek a folyamatnak egy új eseménye a 2022-es kosárfesztivál.

- Ez az esemény nemcsak sportértékkel bír, hanem egyben a kosárlabdacsalád közös ünnepe is lehet, bízunk benne, hogy a rendezvénnyel hagyományt teremtünk – mondta. 

A részletekről szólva Bene Szilárd, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője elmondta, a sportolók a Tudomány és Technika Háza előtti területet veszik majd birtokba, itt építenek fel a szervezők két speciális mobilpályát természetesen palánkokkal együtt. 

A szervezők minden korosztályt igyekeznek megszólítani és a korábban sikeres családi kategória is várja a jelentkezőket a 3x3-as kosárlabda ünnepen. A tervek szerint az új helyszín pedig még több érdeklődőt von majd be a sportolásba. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!