Ugrás a tartalomra

Köszönőlevél Veres Pálnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 02. kedd 14:51
A Nemzetközi Matematikaverseny megszervezéséért és lebonyolításáért kapott köszönetet Miskolc polgármestere.
Fotók: Mocsári László

Az Anyaországi Régió levélben mondott köszönetet és fejezte ki elismerését Veres Pálnak a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny múlt heti megrendezéséért, különösképpen azért, hogy Miskolc alig két hónap leforgása alatt megszervezte a versenyt. A megmérettetést április 19-e és 23-a között, idén 29. alkalommal a Földes Ferenc Gimnáziumban tartották meg, amelyen a matematikát magas szinten művelő felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, partiumi, bánsági és délvidéki középiskolás tanulók és tanáraik vettek részt.  

Mint, ahogy a köszönőlevélben fogalmaznak, a miskolci szervezők felejthetetlen napokkal ajándékozták meg a résztvevőket, és valóban a matematika ünnepévé varázsolták a verseny időszakát, amely alatt a tanulók belekóstolhattak a magyar matematikatanítás sokrétűségébe, megismerhették a határainkon túl matematikát magyarul tanuló kortársaikat, azok tanárait és megismerhették a Miskolci Egyetem kínálatát.

Kiemelték: „Mindannyian megtapasztalhattuk a miskolci vendéglátóink: az egyetem, a Földes Ferenc Gimnázium és nem utolsó sorban Miskolc polgármesterének vendégszeretetét”. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!