Ugrás a tartalomra

Koszorút kapott a király Bükkszentlászlón

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. június 25. szombat 08:18
A település 1940-ben vette fel Bükkszentlászló nevet, ami templomának védőszentjére, I. László királyra utal. Most, a 82. évforduló alkalmából ünnepséget tartottak pénteken.

A település gyönyörű temploma előtt 2000-ben állítottak szobrot a nagy királynak, ami elé néhány évvel ezelőtt kezdtek el rendszeresen koszorút helyezni.

bükkszentlászló koszorúzás
Fotók: Mocsári László

Ezúttal is így történt, de előbb gyerekek és a helyi nyugdíjas klub versekkel, énekkel tarkított ünnepi műsorát hallgathatta meg az összegyűlt helyi lakosság.

Előbb Bárány Péter, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke beszélt a település történetéről, majd Acél Béla, a Fehér Rózsa Nyugdíjas Klub vezetője méltatta a "kivételes férfiú", királyként, vitézként és szentként is tisztelt László életét és emlékezetét, aki hosszú évszázadokig igazi példaképe volt a magyaroknak. A mai kor tiszteletét mások mellett településnevek, és a mostanihoz hasonló ünnepek adják meg.

bükkszentlászló koszorúzás

Az egyházközség plébánosának, Barnabás atyának a köszöntése után, az ünnep zárásaként megkoszorúzták Szent László szobrát.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!