Ugrás a tartalomra

Közgazdász Nagydíjat kapott a vármegyei alelnök

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 21. csütörtök 17:30
Közgazdász Nagydíj elismerést vehetett át szeptember 21-én a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén Lukács Edit Gabriella, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei szervezetének alelnöke. A vándorgyűlést, amely a magyar közgazdász szakma legnagyobb és legrangosabb éves konferenciája, idén Egerben rendezik szeptember 21-22-én.
Fotó: Internet

Az esemény igazi nagyágyúkkal kezdődött: Varga Mihály pénzügyminiszter, Matolcsy György jegybankelnök és Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök folytatott kerekasztal-beszélgetést a köszöntőket követően.

A nyitó plenáris ülés az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete számára is tartogatott meglepetést. Ekkor adta át ugyanis Pleschinger Gyula, az MKT elnöke, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, valamint Hegedűs Éva, az MKT főtitkára, a Gránit Bank vezérigazgatója a Közgazdász Nagydíjat Lukács Edit Gabriellának, a vármegyei szervezet alelnökének. A nagydíjat az MKT elnöksége ítéli oda a szakma jeles képviselőjének.

„Lukács Edit Gabriella 1987 szeptembere óta dolgozik a Magyar Közgazdasági Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének tagjaként, először ifjúsági elnökként, majd a testület titkáraként, később alelnökként erősítette és erősíti a szakmai munkát. Kiemelkedő szerepe volt a Magyar Közgazdasági Társaság miskolci Vándorgyűléseinek sikeres megszervezésében 1995-ben, 2005-ben és 2015-ben. 
Az alelnök szakmai pályafutása is kiemelkedő: 1993-ban megszerzett közgazdász diplomáját követően a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán tanított, 21 éves egyetemi oktatói pályafutása alatt több ezer közgazdász hallgatót tanított. Később a vármegyei kereskedelmi és iparkamarában is dolgozott innovációs referensként. Jelenleg a Miskolci Egyetem Beiskolázási és Minőségbiztosítási Igazgatóságán hallgatói kapcsolatok referensként tevékenykedik. 2003-ban jogi szakokleveles közgazdász, 2013-ban szociológus, 2022-ben igazságügyi mediátor diplomát is szerzett” – olvasható az MKT vármegyei szervezete elnökségének laudációjában.

„Nagy megtiszteltetés számomra ez az elismerés, amely az elmúlt évtizedek munkájának megkoronázása. Külön megható, hogy a díjat egy olyan eseményen vehettem át, amelyen jelen volt a szakma színe-java. Egész eddigi életem során fontos volt, hogy értéket képviselő, értéket közvetítő közösséghez tartozzam. Szerencsém volt, hogy a közgazdasági társaságnak köszönhetően már egészen fiatal koromtól részese lehetek egy ilyen aktív szakmai csapatnak, szellemi közegnek” – nyilatkozta lapunknak a díjátadó után Lukács Edit Gabriella. Hozzátette: jó érzés, hogy a vármegyei szervezet életét meghatározó eseményeknek, rendezvényeknek szervezője, alakítója lehet, és büszke arra, hogy a borsodi az ország legnagyobb vidéki – közel 100 tagot számláló – vármegyei szervezete.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!