Ugrás a tartalomra

Közös szemétgyűjtés a miskolci autóbusz-állomáson

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 14. péntek 15:43
Összegyűjtötték a szemetet, cigarettacsikkeket a Búza téren pénteken. A Fridays For Future környezetvédelmi mozgalom miskolci csoportjának akciójához csatlakozott az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

A társaság mindent megtesz a tavaly megszépült autóbusz-állomás tisztán tartása érdekében, de ehhez az utasok segítő együttműködése is szükséges – hívta fel a figyelmet Ujj Zsuzsanna, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. PR-vezetője.

Emlékeztetett: a Búza téri állomáson legutóbb 2018 nyarán végeztek jelentős karbantartási munkát, ami érintette az utasforgalom által igénybe vett területeket, így a várótermet és a bérletpénztárakat, valamint a közvetlenül az épület körül található érkező és induló kocsiállásokat. A perontető és peronvilágítás korszerűsítése mellett egységes homlokzatfelületet alakítottak ki, kicserélték az utcabútorokat, ivókutat telepítettek, klimatizálták a várótermet, és mobiltelefon töltőállomásokat helyeztek el ingyenes wifi-elérési lehetőséggel. Felújították és bővítették az autóbuszvezetői pihenőt, az irodahelyiségeket és a parkosított területeket is.

A megszépült állomást napi többszöri takarítással igyekszik tisztán tartani a társaság, de az utasok nagy száma miatt ez hatalmas feladat. – Minden egyes nem eldobott, hanem a szemétgyűjtőkben elhelyezett hulladék nagy segítséget jelent a tiszta, élhető pályaudvar és a kulturált körülmények biztosításában. Emellett arra kérjük utasaikat, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően tartsák be az autóbusz-állomás egész területére érvényes dohányzási tilalmat. Ez ugyanis szintén hozzájárul a szemét mennyiségének csökkentéséhez – emelte ki a PR-vezető.

Az állomáson csaknem 44 ezer utas fordul meg naponta, 688 érkező és 673 induló járaton. A társaság reméli, ez az akció is ráirányítja a figyelmet arra, hogy a tisztaság megőrzése mindannyiunk érdeke: a társaság számára színvonalasabb utaskiszolgálást, az utasok számára pedig méltó várakozási körülményeket tesz lehetővé.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!