Ugrás a tartalomra

Köztéri bunyók és érvágás – a rendészek léptek közbe (VIDEÓVAL)

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 11. hétfő 20:17
Az elmúlt napokban több esetben kellett intézkednie a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársainak. Ezek között volt két verekedés a főutcán, lopott motor megtalálása, kolduló gyermekvédelmis szökevény visszavitele és egy öngyilkos-jelölt ellátása, aki a Centrum áruház előtt esett össze, miután megvágta a karját.

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója elmondta, munkatársai múlt pénteken, a késő délutáni órákban a térfigyelő kamerákon észlelték, hogy a Villanyrendőrnél két, egyértelműen bódult állapotú személy garázdálkodik: másokat megfélemlítettek, illetve az itt található cukrászda kirakatát rugdosták.

A kivonuló rendészek intézkedés alá vonták és visszatartották őket a rendőrség kiérkezéséig. Eközben derült ki, hogy az említett bolton belül már bántalmaztak valakit, akihez mentőt kellett hívni.

Ugyanezen a napon, az éjszakai órákban – szintén a térfigyelő kamerák észlelése alapján – a Centrum áruház környékére vonultak ki a kollégák – folytatja az igazgató. Itt több személy verekedett össze, szétválasztották, elfogták, majd a kiérkező rendőrjárőröknek átadták őket. Még azt a két társukat is, akiket egy környező kocsmában találtak meg.

A garázdaság csak a kezdet

Szintén a héten történt, hogy az egyik Búza téri gyorsétterem környékéről érkezett bejelentés alapján egy ott kolduló személy esetében intézkedtek a rendészek. Kiderült, hogy egy két héttel korábban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Károly utcai épületéből megszökött fiatal kéregetett, aki ennél fogva körözés alatt állt. Őt átadták a megfelelő hatóságnak.

Lakossági bejelentés alapján intézkedtek – még mindig pénteken – a MIÖR munkatársai egy zöld-fehér színű motor esetében, amely huzamosabb ideje foglalta a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyet a Fazekas utcán. Vincze Csabától megtudtuk, a helyszínre kiérkező kollégák azzal szembesültek, hogy a jármű gyújtáskapcsolóját megrongálták, ezért feltételezhetően lopott gépről van szó. Értesítették a rendőrséget és kiderült: három nappal korábban bejelentették annak eltűnését.

Vasárnap este arra lettek figyelmesek a térfigyelő kamerák kezelői, hogy a Centrum áruház előtti téren egy 30 év körüli férfi fekszik a földön. A kiérkező rendészek a helyszínen szembesültek vele, hogy erősen vérzik a csuklója, az ott tartózkodó édesanyja pedig elmondta, hogy öngyilkosságot próbált meg elkövetni a fia: borotvapengével megvágta magát.

A mentők kiérkezéséig stabil oldalfekvésbe helyezték a sérültet és biztosították a szabad légzését, mivel többször elájult a vérveszteség miatt. A karján a vérzést csillapították. Később az is kiderült, hogy ugyanezen a napon, ugyanő a Bajcsy-Zsilinszky utcán betört egy kirakatot, ahol már akkor megsérült.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke