Ugrás a tartalomra

Krízisalapot hoznak létre a covid károsultjainak

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 25. péntek 13:10
Az erre a célra létrehozott alszámlára azok utalhatnak, akik szeretnének bajban lévő embertársaikon segíteni. 
Varga Andrea, Veres Pál és Szegedi Judit Katalin. Fotó: Mocsári László


Krízisalapot hoz létre a COVID miatt nehéz helyzetbe kerül családoknak és magánszemélyeknek a miskolci önkormányzat és a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány a Miskolci Családokért – erről közös sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői és az alapítvány kuratóriumi elnöke pénteken a városházán. 

Az eseményen Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, a város nagyon nehéz időszakon van túl, hiszen a járvány sok áldozatot követelt. „Miskolc a legnehezebb időszakokban is bizonyította, hogy képes az összefogásra, képes a közös segítségnyújtásra, hogy a miskolciak számíthatnak egymásra, hogy a miskolciak egymásra számíthatnak igazán” – jelentette ki Veres Pál.

A városvezető elmondta még, hogy az első hullám idején létrehozott, a koronavírus elleni küzdelmet támogató városi bankszámlára is sok felajánlás érkezett, ami komoly segítséget jelentett a védekezési erőfeszítések finanszírozásában is.

- A most létrehozott krízisalapnak is hasonló a célja, de abból közvetlenül a miskolci emberek, a COVID miatt nehéz helyzetbe került családok, „covid-árvák” kaphatnak majd segítséget – tette hozzá. 

Varga Andrea alpolgármester kiemelte, az elmúlt hónapok emberi, közösségi tragédiák egész sorát hozták magukkal, ráadásul Miskolc egy olyan régióban helyezkedik el, ahol amúgy is sok a rossz szociális helyzetben élő ember, éppen ezért kell mindannyiunknak erőnkhöz, lehetőségeikhez mérten segíteni azoknak, akik erre rászorulnak.

Szegedi Judit Katalin, a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány a Miskolci Családokért kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az alapítvány kuratóriuma örömmel fogadta a várostól érkező felkérést a krízisalap létrehozására, mivel ez abszolút összeegyeztethető a céljaikkal, hiszen amúgy is a szociálisan rászorulók segítése, támogatása a feladatuk. 

- A krízisalap valódi segítséget jelenthet a covid károsultjainak, egy olyan helyzetben, ami erős összefogást igényel, hiszen sokan maradtak munka nélkül, kerültek nehéz helyzetbe – hangsúlyozta.

Fotó: Mocsári László


Elmondta még: az alapítványnál létrehoztak egy alszámlát, erre utalhatnak majd azok, akik szeretnének másokon segíteni. A krízisalap első befizetői Miskolc város polgármestere és alpolgármesteri lesznek, akik saját forrásból és rendelkezésükre álló alapjukból is több százezer forinttal támogatják a kezdeményezést.

 


A krízisalap céljaira a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány által létrehozott alszámla száma 11734004-25985904, ide várják a felajánlásokat. A támogatás igénylésének részleteiről rövid időn belül várható tájékoztatás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!