Ugrás a tartalomra

Kunhalmi: fontos a gyerekek tesztelése az iskolanyitás előtt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 18. vasárnap 13:43
A gyermekek iskolanyitás előtti tesztelésének fontosságára hívta fel a figyelmet Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő szombaton a XVIII. kerületből közvetített online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus üdvözölte, hogy a kerületi önkormányzat a hétvégén koronavírustesztet végeztet az óvodába és iskolába menő gyermekek, valamint a pedagógusok számára. Azonban megjegyezte: a tesztelés alapvetően a kormány feladata lenne.
    
A gyermekek tesztelését preventív intézkedésnek nevezve kiemelte: a magyar társadalomban az átoltottság még nem tart ott, hogy kockázatmentes legyen az iskolák nyitása.
    
Kunhalmi Ágnes javasolta, hogy külföldi példára a kormány az iskolákban is nyisson tesztelőpontokat szakképzett személyzettel.
    
Emellett a szocialista politikus az kérte: a tanórákat online is közvetítsék, hogy ne maradjanak le azok a gyermekek, akik otthon lesznek azért, mert a családjuk túl kockázatosnak érzi, hogy iskolába menjenek.
    
Kőrös Péter XVIII. kerületi alpolgármester bejelentette, hogy a kerület szűrési programot hirdetett az iskolába és óvodába menő mintegy 7000 alsó tagozatos és óvodás gyermeknek, valamint 1600 oktatási dolgozónak. A programmal azt szeretnék elérni, hogy minél kevesebb fertőzött vagy beteg ember menjen az intézményekbe.
    
Szombaton az A-K, míg vasárnap az L-Zs betűvel kezdődő vezetéknevűeket várják a kerület három tesztelési pontjára, a pestszentlőrinci és a pestszentimrei szakrendelőkbe, illetve a Havanna lakótelepi Kondor Béla sétányon levő gyermekorvosi rendelőbe.
    
Az MSZP-s politikus hangsúlyozta: a tesztelés önkéntes, a gyermekek teszteléséhez szülői jelenlét szükséges.
    
Sáfrány Ágota, a helyi egészségügyi szolgáltató ápolási igazgatójának tájékoztatása szerint hatéves korig gyermekorvos, felette szakdolgozó végzi a teszteket.

(A nyitókép forrása: MiNap-archív)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!