Ugrás a tartalomra

Kuznetsov vagy Szivics?

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 24. szerda 11:59
Az amigeleken.hu információi szerint a 39 éves ukrán nemzetiségű, de magyar állampolgárságú Sergey Kuznetsov a legfőbb várományosa a DVTK vezetőedzői posztjának. 
Fotó: fradi.hu

Miután augusztus 23-án közös megegyezéssel és azonnali hatállyal szerződést bontott a DVTK és Dragan Vukmir, egyből megindultak a találgatások, hogy vajon ki lehet a DVTK soron következő vezetőedzője. Az országos sportsajtó Tomiszlav Szivics nevét dobta be először a köztudatba, aki nemrégiben mondott le vezetőedzői posztjáról a szerb Radnicki Nis együttesénél, majd Pintér Attila és Erős Gábor neve is felvetődött a jelöltek között – írja az amigeleken.hu.

A görög Panathinaikostól való távozása után Kuznetsov a Blikknek adott tavalyi interjúban arról beszélt, hogy legszívesebben Magyarországon dolgozna edzőként. Gyors és korszerű támadó futballal szeretne megajándékozni egy szurkolótábort, ez az, ami izgatja.

Édesapja, Szergej Kuznyecov a kilencvenes években meghatározó játékosa volt a Ferencvárosnak. Az ifjabb Kuznetsov is magára húzhatta az FTC mezét, végigjárta a szamárlétrát a zöld-fehérek utánpótlás csapataiban, hét¬esztendős korában kezdte, aztán eljutott a nagycsapatig, ahol Csank János vezetőedző irányítása alatt bemutatkozhatott az NB I-ben is.

Edzői pályafutását Oleg Kononov (aki korábban Kuznyecovot edzette a Seriff, a Karpaty és a Szevasztopol csapatában) asszisztenseként kezdte az orosz FC Arsenal Tula-ban és FC Szpartak Moszkva-ban. 2019. szeptember 29-én, miután Kononov lemondott a Spartak menedzseri posztjáról, kinevezték a Spartak ügyvivő menedzserévé. Azután hagyta el a Spartakot, hogy 2019. október 14-én kinevezték Domenico Tedesco menedzsert. Legutolsó állomáshelye pedig Görögországban volt, ahol a  Panathinaikosnál tevékenykedett. Itt Bölöni László segítője volt. Jelenleg klub nélkül van és nagyon úgy tűnik, hogy visszatér Magyarországra.

A portál Kit hoznál edzőnek? címmel szavazásra kérte fel a szurkolókat. A lista: Bódog Tamás, Nebojsa Vignjevic, Szivics Tomiszlav, Varga Attila, Witner Ádám vagy valaki mást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!