Ugrás a tartalomra

Kuznyecov Szergej a DVTK vezetőedzője

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 24. szerda 19:28
Kuznyecov Szergej veszi át a DVTK irányítását, csütörtök délelőtt már edzést is vezényel a csapatnak. A hamarosan 40. születésnapját ünneplő magyar és ukrán útlevéllel is rendelkező szakember labdarúgóként az egykori Szovjetunió területén nyert bajnokságokat, ünnepelt gólkirályi címet, edzőként pedig a Szpartak Moszkva és a Panathinaikósz csapatánál dolgozott Oleg Kononov és Bölöni László stábjában.
Fotó: dvtk.eu

- Legfontosabb célom, hogy a DVTK játékát látva a szurkolók élvezzék a meccseinket, örömmel érkezzenek a stadionba, és boldogan távozzanak onnan - kezdte Kuznyecov Szergej, aki kérte, hogy ebben a formában írjuk a nevét. - Sokáig külföldön fociztam és edzősködtem, de természetesen jól ismerem a DVTK-t, hiszen gyerekkoromban többször jártam a régi stadionban, ahol mindig sok néző szurkolt.  Azóta eltelt néhány év, de egy ilyen körülményekkel rendelkező klubnak az élvonalban a helye. Nem sokat gondolkodtam a DVTK ajánlatán, mert olyan célokat fogalmaztak meg, amivel könnyen azonosulni tudtam. Nincs sok időnk, mert vasárnap már bajnokit játszunk. Olyan csapatot szeretnék a pályán látni, amelyik dinamikus módon futballozik, lelkes, odateszi magát, mégis mindig fegyelmezetten tartja magát a taktikához. Az jelzi majd, hogy jó úton járunk, ha az ellenfelek félve érkeznek Diósgyőrbe.

- Kuznyecov Szergej egy tehetséges fiatal szakember, aki több híres klubnál és neves szakemberek segítőjeként szerzett tapasztalatot a közvetlenül a topligák mögé tartozó Oroszországban és Görögországban - mondta Bajúsz Endre, a DVTK szakmai vezetője. - Korábbi klubjaiban válogatott labdarúgókkal dolgozott együtt, rendelkezik azokkal a tudással, képességekkel és személyiségjegyekkel, ami a sikeres munkavégzéshez szükséges. A tárgyalások idején Szergej több DVTK mérkőzést is alaposan kielemzett a videofelvételek alapján, és feltérképezte a játékosokat, csütörtöktől pedig személyesen is megismeri őket. Amennyiben szükségesnek látja, valamint a találunk megfelelő játékost, akkor az átigazolási piac augusztus 31-i zárásáig lehetőségünk van az erősítésre.

Kuznyecov Szergej Harkivban született, majd amikor az édesapja az FTC védője lett, családjával Magyarországra költözött, és Budapesten nőtt fel. Labdarúgó pályafutását az FTC-ben kezdte, ahol egy rövid finnországi kitérőt követően 2001-ben mutatkozott be az első csapatban. Pályafutása az egykori Szovjetunió utódállamaiban teljesedett ki, nyert bajnoki címet Belaruszban és Moldovában, és játszott Litvániában, majd több éven keresztül Ukrajnában és Oroszországban. A Lvivben töltött évek alatt olyan formába lendült, hogy az ukrán válogatottnál is szóba került a neve.

Visszavonulását követően egykori edzője, Oleg Kononov (ő irányította az FC Krasznodar csapatát a DVTK elleni Európa Liga-mérkőzésen) hívta először stábjába, így lett az Arszenal Tula, majd a Szpartak Moszkva másodedzője, a fővárosban egy mérkőzésen megbízott vezetőedzőként is irányította a csapatot. Legutóbb a Panathinaikósznál Bölöni László másodedzőjeként dolgozott.

Kuznyecov Szergej szerda délután megérkezett Diósgyőrbe, aláírta szerződését, és csütörtök reggel már ő vezényli az edzést – írja a dvtk.eu.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!