Ugrás a tartalomra

Lakásfenntartási támogatás – hasított tűzifa

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 15. kedd 22:47
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a települési támogatás és az önkormányzat által nyújtott egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendeletében (továbbiakban: Rendelet) szabályozták a települési támogatásként megállapítható, lakásfenntartási támogatás jogosultsági feltételei - írja kedd esti közleményében a városháza.
Fotók: Juhász Ákos

A tavalyi évben  augusztus 29-től a rendelet több pontban is módosult, így új elemként vezették be, hogy azon ellátásra jogosult háztartások, amelyekben szilárd tüzelésű fűtési berendezést használnak, a 12 hónapra megállapítható támogatást annak éves értékének (jelenleg: 36.000,- Ft) megfelelő szilárd tüzelőanyag – hasított tűzifa – formájában is megkaphatják.

A támogatásként felhasznált hasított tűzifát a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. biztosítja a telephelyén folyamatosan keletkező, a közterületek gondozása kapcsán kivágott és feldolgozott, önkormányzati tulajdonú fa mennyiségéből.
A lakásfenntartási támogatás megállapítása iránti kérelem egész évben folyamatosan benyújtható, papír alapon az erre sokszorosított formanyomtatványon a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal lakosságszolgálati Főosztály Szociális és Köznevelési Osztályának ügyfélszolgálatán (3530 Miskolc, Petőfi u. 39.), a Központi Ügyfélszolgálaton (3525 Miskolc, Városház tér 8.) és a kihelyezett ügyfélszolgálatokon, továbbá elektronikus úton is a város honlapján található űrlap felhasználásával - zárul a közlemény.

A megállapított támogatás – jelenleg 3 m3 tűzifa – a Városgazda Kft. Nádasréti telephelyén vehető át, amelynek elszállításáról a jogosultnak kell gondoskodnia.

A Rendelet szabályozza továbbá, a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került személyek számára nyújtható rendkívüli települési támogatás megállapításának feltételeit, amelynek keretében az arra jogosultak részére a támogatás alkalmi jelleggel tűzifa formájában is adható.

A természetben nyújtott ellátás szintén a Városgazda Kft. telephelyén vehető át, és az elszállításáról szintén a jogosultnak kell gondoskodnia.

 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!