Ugrás a tartalomra

Lakástüzet okozott a tűzijáték Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 01. vasárnap 08:39
Tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában  szilveszter este, a tüzet tűzijáték okozhatta, az épületet negyven lakónak kellett elhagynia. 
Fotó: Parai Roland archív (Egy 2021-es paneltűz, illusztráció)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, a Középszer utca 13. szám alatt csaptak fel a lángok egy harmadik emeleti lakásban szilveszter este.

Nagy erőkkel, hat gépjárművel vonultak a miskolci tűzoltók a Középszer utcába, ahol egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakásában ütött ki a tűz. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett rövid időn belül, négy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták az épületet és átszellőztették a füsttel érintett lakásokat. Negyven lakónak kellett átmenetileg elhagyni az épületet, közülük többen a helyszínre irányított melegedőbuszban várták, hogy visszatérhessenek otthonaikba. A tájékoztatás szerint senki sem sérült meg.


Egyelőre nem zárható ki, hogy tűzijáték okozta a tüzet, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytat. - közölte honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Más forrásból úgy tudjuk, hogy az érintett lakásban az erkélyen keletkezett a tűz, onnan terjedt át a lakás belső részébe, amelynek legalább egy szobája kiégett. A tűzeset alatt a lakók nem tartózkodtak otthon, ez megerősíti a gyanút, hogy a tüzet külső tényező okozhatta. Minden valószínűség szerint valamilyen pirotechnikai eszköz, amit az utcán lőhettek ki és annak egy eleme hullhatott be az erkélyre. A pontos okot a szakértői vizsgálat fogja megállapítani. (BAZ - Katasztrófavédelem) 

 

Kiegészítő információ a közösségi média egyik Miskolccal foglalkozó oldaláról: 
"Sziasztok!
A mai középszeri tűzeset barátnőmék házat érintette viszont a tüzet nem mi okoztuk. Egy felelőtlen fiatalember lent tűzijátékozott, felborult és a tűzijáték a mi erkélyünkre csapódott, így kiégett a lakás. Sajnáljuk minden kárt, amit másnak is okozott a kedves fiatalember, remélem megkapja méltó büntetését."

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!