Ugrás a tartalomra

A lakóautó mindent visz a nyáron

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. július 31. szerda 14:07
Nem csak fizikai értelemben fér be szinte minden egy modern lakóautóba, de átvitt értelemben is visznek mindent ezen a nyáron, annyira népszerűek lettek ezek a mozgó lakások a miskolci Carma Caravan tapasztalata szerint. (Támogatott tartalom.)
Mostantól hat személy is útnak indulhat a legújabb lakóautóval. Fotó: Juhász Ákos

Ahogyan arról a közelmúltban beszámoltunk, az AutoCarma Miskolc Kft. ebben az évben új vállalkozást indított Carma Caravan néven, amely kifejezetten az egyik piacvezető német lakóautó gyártó, az LMC prémium lakóautóinak értékesítését és kölcsönzését végzi Miskolcon. Azt Pék György cégvezetőtől már akkor megtudtuk, hogy az érdeklődésekből és a beindult foglalásokból gyorsan kiderült, hogy jól éreztek rá a változó igényekre, hiszen már a nyári szezon elején kibérelték mind a három járművüket és a kihasználtságuk azóta is folyamatos. 

A cégvezető most jelezte, a napokban megérkezett a már korábban megrendelt negyedik lakóautó is, amely az előzőektől eltérően nem négy, hanem hatszemélyes. Tehát már egy komplett nagycsalád, vagy népesebb baráti társaság is együtt kelhet útra, hogy kiránduljanak egy jót, vagy csak bejárjanak néhány bulihelyszínt, koncertet, meccset, sőt, akár eljussanak költséghatékonyan a párizsi olimpiára vagy később a müncheni Oktoberfestre, amely 1810-óta a világ egyik legnagyobb népünnepélye, amiből évről évre egyre több magyar veszi ki a maga sörét, akarom mondani, részét. A lakóautós kemping pedig nincs messze a belvárostól, sofőr sem kell. 

Mert mi az, ami a fesztiválszezonban vagy egy olimpia alatt drága egy ilyen kiemelkedően turistamágnes helyszínen? Igen, a szállás. Az üzemanyag a holtszezonban is hasonló árakon jön ki egy utazáskor, az élelmiszer árára sincs hatással a nyár vagy egy koncert, valamely távoli országban, nem így a szállásokéra. Azonban, ha magunkkal visszük a lakást, az ágyunkat, sőt még a konyhát és a fürdőszobát is, egészen más lehet a matek. Tipp, hogy a bőséges rakodóhelyekre nem kevés szilárd és folyékony táplálék is befér. 

Pék György a legújabb, hatszemélyes lakóautójukról elmondta, hogy a nagyobb családok és baráti társaságok kedvence, mivel senkit nem kell otthon hagyni, Kevin is befér, sem pótautóra nincsen szükség a helyhiány miatt. Olyannyira van rá igény, hogy alig találtunk fotós kollégánknak időpontot, amikor elkészíthette a lakóautóról a képeket, mert máris indult nyaralni. 

- Hat fekvőhely, hat ülőhely van benne, és minden felszerelésből annyi, amennyire ennyi utazónak szüksége lehet. Amint megérkezett máris jöttek a foglalások egészen szeptemberig. Jelen állás szerint, mert valószínű, hogy folyamatosan jönnek majd a továbbiak is – igazít el a cégvezető, aki azt is elárulta, hogy tekintettel a fokozott érdeklődésre és a lakóautók sikerére, éppen az ötödik jármű megrendelésén dolgozik. A flotta tehát folyamatosan bővül. 

Azonban nem csak bérelni lehet ezeket a különleges utazó lakásokat, a megvásárlásukra is van lehetőség. A Carma Caravan ugyanis nem csupán beszerzi ezeket a járműveket a maga kölcsönözhető flottájába, hanem az LMC gyári márkaképviseleteként megkezdték a prémium lakóautók és lakókocsik értékesítését is. Júliustól megrendeléseket vesznek fel az új lakóautókra, amelyek kiválasztásához, konfigurációjához, minden felszerelés kiválasztásához teljeskörű segítséget adnak a cég munkatársai. A megrendelők személyes igényeihez szabott lakóautót rendelik meg az LMC-től, így mindenki egy egyedi járművet kap kézhez, olyat, amilyet elképzelt és összeválogatott magának a rendelkezésre álló opciókból. 

A Carma Caravan egyértelműen feltette Miskolcot a lakóautósok térképére, a tavasszal elültetett mag mára szépen kihajtott, és ahogy Pék György mondja, ez még csak a kezdet.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!