Ugrás a tartalomra

Lakossági tájékoztatás a történelmi Avas csapadékvíz-elvezetéséről

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 24. péntek 14:30
Nyolcszázmillió forintból épül a csapadékvíz-elvezető rendszer az Avas északi oldalán. 2021. januárra több mint hét kilométeren csatornát, hordalékfogókat és több helyen térkőburkolatot kapnak a történelmi Avas utcái. Erről tartottak lakossági tájékoztatót csütörtökön este.
Fotó: Mocsári László

Március elején kezdődött és jövő év elejére valósulhat meg az a beruházás, amely megoldást jelent a csapadékvíz-elvezetés problémájára a történelmi Avason. Az erről szóló rendezvényt Varga Tibor projektmenedzser a Miskolc Holding Zrt. képviseletéből nyitotta meg előadásával, aki a projekt részleteit mutatta be az érdeklődőknek.

Fischer Ferdinánd, a kivitelezést végző Fedrid Kft. ügyvezetője beszámolt továbbá az eddig megvalósult beruházásokról és a további munkák ütemezéséről. A kivitelezési munka jár némi kényelmetlenséggel, főként a területen élőkre és a pincetulajdonosokra nézve, hiszen a kiviteli munkák ütemezését az terület adottságain túl az időjárás is nagyban befolyásolja. Ennek ellenére a beruházás szakaszolási terve igyekszik a forgalom fennakadásait enyhíteni, illetve a területre tervezett városi rendezvényhez, így a Borangoláshoz is alkalmazkodik a kivitelező.

Majd Szunyogh László, Miskolc Megyei Jogú Város főépítésze az Avast érintő komplex fejlesztésekről beszélt. – Fontos, hogy bekössük az Avast a belváros életébe, ehhez meg kell építenünk a siklót, amiről már évtizedek óta szó van. Pályázatainkban benne van a kilátó felújítása, az előtte lévő tér megterveztetése, színpad és vendéglátóhely kialakítása, parkoló áthelyezése, az ide vezető út felújítása – sorolta a főépítész.

A rendezvény végén a lakosok kérdéseket tehettek fel, többen voltak kíváncsiak a saját utcájukat érintő kivitelezés alakulására, valamint szó esett a hirtelen nagy mennyiségű esővíz megfelelő elvezetéséről, a víznyelőkről és az útburkolat csúszósságáról.

A TOP-6.3.3-16-MI1-2017-00003 azonosító számú, „Avas északi oldal csapadékvíz elvezetés fejlesztése” című projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!