Ugrás a tartalomra

A lánglovagok munkájával ismerkedtek

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2022. augusztus 03. szerda 18:15
Csaknem félszáz gyerek látogatta meg szerdán a Miskolci Tűzoltóságot. A fiatalok között voltak magyar és német anyanyelvűek is, egy azonban közös volt bennünk: valamennyiüket érdekelte a tűzoltók munkája.
Fotók: Mocsári László

A jövő ifjú lánglovagjai látogattak el szerdán a Miskolci Tűzoltóságra. A csaknem félszáz fiatal a szervezet által megrendezett testvérvárosi tábor részeként érkezett a városba. A programra a miskolci tűzoltók is elhozták gyermekeiket, de sok fiatal egészen messziről érkezett. Egy azonban közös volt bennük: valamennyien érdeklődnek a lánglovagok hivatása iránt.

Balázs Árpád például a Hargita megyei Korondról érkezett. A Miskolc Televízió hírműsorának, a Miskolc Mának elmondta, egy barátja hívására csatlakozott egy ifjúsági tűzoltócsapathoz, később szeretne csatlakozni a hivatásosokhoz. A Miskolci Tűzoltóságon több dolgot is ki tudtak próbálni, beszállhattak például az emelőkosárba is, a program azonban hirtelen megváltozott, a lánglovagokat ugyanis tűzesethez riasztották.

A németországi Aschaffenburgból érkezett Lenartnak Geisnek ebben a hivatásban pont az ilyen váratlan helyzetek tetszenek.

- Aschaffenburgból jöttem, ahol a fiatal tűzoltóknál tanulok jelenleg. Nagyon sok barátot adott nekem ez az egész. A tűzoltók hivatásában az fogott meg, hogy néha könnyed, néha pedig rendkívül kemény munka, amiben nagyon gyorsnak is kell lenni. Egyébként édesapám is tűzoltó - mondta a német fiatal.

A csarnok is tartogatott érdekességeket a gyerekeknek, akik a vasárnap óta tartó táborban részt vettek már túrázáson, tűzoltó olimpián, és ügyességi játékokon is. A Miskolci Önkéntes Tűzoltó Egyesület titkára elmondta, ehhez hasonló gyerektáborokat 1997 óta szerveznek a városban. „Ez felváltva történik vagy Miskolcon, vagy Németországban, Aschaffenburgban, esetleg Horvátországban. A jelen tábor július 31-én kezdődött és most vasárnapig fog tartani – mondta Alföldi Attila.

A gyerekek addig még többek között a miskolci állatkertet és a répáshutai csillagdát is meglátogatják. De fát is ültetnek majd a táborban, amelynek legfőbb célja, hogy a tűzoltók munkáján keresztül erősítse Miskolc testvárosi kötelékeit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!