Ugrás a tartalomra

Lapozó könyvcserepontot avattak Miskolcon

Kóródi Tímea|Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. augusztus 31. szerda 19:47
A helyi Lapozót szerdán adták át, az ötlet az ország több nagyvárosában nagy sikernek örvend.
Fotók: Juhász Ákos

Vegyél el egy könyvet, tegyél be helyette egy másikat- az ötlet egyszerű, és az ország több nagyvárosában nagy sikernek örvend. Miskolcon is felavatták az első, úgynevezett Lapozó könyvcserepontot, a Tudomány és Technika Házánál. 

Használt, antikváriumi darabok és új kötetek egyaránt megtalálhatóak a polcokon. Az ötletet megvalósító vállalat első lépésként kétszáz könyvvel töltötte fel az olvasóállomást – mondta el a Miskolc Televízió Híradójának Bistey Attila, a Libri Bookline Zrt. PR koordinátora.

- Maga a program több funkciót is megenged. Egyrészt, hogy helyben olvassák az olvasók a könyveket, másrészt, hogyha éppen erre jár valaki, megtetszik neki egy kiadvány, akkor el is viheti azt, és meg is tarthatja. Ebben az esetben annyit kérünk, hogy helyette hozzon egy másik könyvet annak érdekében, hogy a könyvcserepont szép és aktív szerepet tölthessen be a helyi kulturális életben – mondtatette hozzá.

Fedor Vilmos, Bistey Attila és Hajdú László

A Tudomány és Technika Házánál egyébként is mindig történik valami. Most éppen energiahatékony közvilágítás kiépítése van folyamatban. A teret örökbe fogadó és a házat működtető vállalkozó pedig ezt a kezdeményezést is örömmel karolta fel és adott otthont a Lapozó saroknak.

- Az, hogy a kultúrának bármelyik szeglete, különösen az én szívemhez nagyon közel álló könyv keres itt magának, számomra egyértelmű volt, hogy ebben nekünk partnereknek kell lennünk és segítenünk kell a kezdeményezést. Hiszem, hogy sokan gondolják még úgy velem együtt, hogy a printnek, a kézbe fogható, nyomtatott könyvnek még van jövője – hangsúlyozta Hajdú László, a Tudomány és Technika Háza tulajdonosa. 

Az olvasást népszerűsítő kezdeményezést a miskolci önkormányzat is támogatta. Ez által a kultúra egy újabb színfoltja jött létre a Tudomány és Technika Házánál – vélekedettFedor Vilmos polgármesteri megbízott.


- Valóban egy új kulturális térben gondolkodunk, amit nem nekünk kellett megteremteni, létrejött valamikor egy tér, aminek egyik oldalán látjuk a Kálvária-dombot és a múzeumot, másik oldalán a Népkertet, a sportcsarnokot, a könyvtárat és a Tudomány és Technika Házát. Ez utóbbi már nem úgy működik mint sok-sok évvel ezelőtt, ennek az épületnek a tulajdonosa azt tűzte ki célul, hogy a miskolci kultúrát kívánja szolgálni – mondta.

Az országos könyves program tavaly indult el. A hálózat pedig idén tovább bővült.  Az ötletgazdák bíznak benne, hogy Győr, Pécs és Debrecen után a Lapozó program Miskolcon is sikert arat majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!