Ugrás a tartalomra

Látványos felvonulással és kerti partival ünnepelték a miskolci mazsoretteket

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 02. vasárnap 07:54
Sőt még egy kiállítást is megnyitottak a jubileumi 40 év megünneplésére.
Horváth Csongor képgalériája

„Kerti parti - Családi piknik az Ifjúsági Házban” címmel rendeztek programot a Győri kapuban szombaton. Az ünneplés már délelőtt megkezdődött a Miskolci Mazsorett Együttes fennállása 40 évéről szóló kiállítás megnyitójával az Ifjúsági Ház galériájában, majd gyermekműsorok következtek, de az igazán látványos része kora délután jött el a programnak: a mazsorettek a Malomszög - Szent Anna tér - Balázs Győző tér, majd vissza az Ifiházig felvonulásával.

A nap során minden korosztály kapott bemutatkozási lehetőséget, de volt egyebek mellett musical bemutató, bábelőadás, hastáncbemutató, koncertek és bűvészbemutató is.

Csóka Edittől, az Ifjúsági Ház vezetőjétől a Miskolc Televízió stábja megtudta, hogy a Miskolci Mazsorett Együttes megalakulását is egy nagy családi kertipartival ünnepelték 40 évvel ezelőtt. Most is számos programelemet felvonultató partival ünnepeltek.

Felidézte: az együttes „rengeteg meghívásnak” tett eleget, sokat jártak Franciaországban, de felléptek például Törökországban is. Az országos megmérettetések mellett több világversenyen vettek részt. Jelenleg körülbelül százan foglalkoznak a botforgatással az Ifjúsági Házban.

– Nagyon sokan kötődnek hozzánk, van, akinek a gyermekei is itt táncolnak nálunk – mondta.

A körzet önkormányzati képviselője, Simon Gábor – látva a rengeteg fiatalt – Móricz Zsigmond elhíresült mondását idézte fel: Miskolc a legnagyobb jövőjű magyar város.

– Én magam is hiszek ebben, amiben a mai nap is megerősített. Miskolcnak erős bástyái vannak, a kulturális térben is, a Győri kapuban pedig az Ifjúsági Ház a legerősebb bástya. Az együttes 40 éve viszi jóhírét a városnak, Magyarországon és külföldön egyaránt – húzta alá. – Arra törekszem, hogy a 21. századhoz tudjuk alakítani a közösségi tér környezetét. Szorgalmazni fogom, hogy a következő uniós ciklusban megújulhasson az Ifjúsági Ház és a mellette található rendészet épülete. Klímatudatosan nagyjából 1 milliárd forintból a kor színvonalára tudjuk hozni ezeket az épületeket.

Olvasnivaló