Ugrás a tartalomra

A legkiemelkedőbb köztisztviselőket díjazták a Vármegyeházán

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. június 27. csütörtök 20:34
A Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Vármegyei Közgyűlés Elnökének Köztisztviselői díját, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének Dicsérő Oklevelét adták át az arra leginkább érdemeseknek.
Díjazták a köztisztviselőket a Vármegyeházán. Fotó: Osztie Tibor

A közszolgálatot teljesítőket dr. Schirger György, a vármegyei közgyűlés jegyzője méltatta. Beszédében Albert Schweitzert idézte az ünneplőknek: “Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet másokat szolgálni.” A közgyűlés jegyzője úgy véli, a Nobel-békedíjas német polihisztor nagyon jól összefoglalta a köz szolgálatának esszenciáját. A saját meggyőződése is az, hogy a köz szolgálata egy élethosszig tartó hivatás, és az embert alapvetően meghatározza az, amit és amilyen módon csinál. 

- A tisztviselői létet alapvetően meghatározza a pontosság, precizitás, szabálykövetés. Olyan szavak ezek, melyek hallatán az embereknek egy dolog jut eszükbe: a bürokrácia. A bürokrácia sajnos hétköznapi értelmében már-már szitokszóként emlegetett kifejezés, holott mi, benne élők, a rendszert belülről látók, és mondhatni, mozgatók pontosan tudjuk, hogy nem így van. Ezek számunkra olyan keretek, amik kijelölik a lehetőségeink határát, azokat a falakat, amelyek között mindig a lehető legjobb, leghumánusabb megoldást keresve kezeljük a hozzánk fordulók ügyeit – mutatott rá Schirger György. 

Hangsúlyozta, felelősségteljes hivatás ez, amelyhez nagyfokú elhivatottság kell. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a köztisztviselők esküt tesznek munkájuk, hivatásuk megkezdésekor. A közgyűlés jegyzője a saját, több mint két évtizedes munkája alapján állítja, hogy köztisztséget viselni büszkeség. 

- Amit az elmúlt két évtizedben tapasztaltam megmutatja, hogy a keretrendszer, ami adott ehhez a hivatáshoz és a tartalom, amivel megtöltjük azt, biztonságot ad az állampolgároknak. Én elsősorban ezt a biztonságot, ezt a rendíthetetlenséget, ezt a közszolgálatot szeretném kiemelni, és megköszönni Önöknek. Köszönöm a vármegye valamennyi önkormányzatánál dolgozó kolléga fáradtságos munkáját, és köszönöm saját hivatalom, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzati Hivatal munkatársainak is, hogy mindannyian biztonságot nyújtanak az embereknek – fogalmazott. 

Bánné dr. Gál Bolgárka, a vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte, minden évben, a Köztisztviselők Napja alkalmából megünneplik a köztisztviselőket és megemlékeznek arról a munkáról, amelyet a köz érdekében végeznek. A mai napon a vármegye köztisztviselőiből az elmúlt évben leginkább kiemelkedő tíz munkatársat díjazták. 

- Azt gondolom, nagyon fontos gesztus ez, mert ők a mozgatórugói annak a közszolgálati rendszernek, amely nap, mint nap kiszolgálja a hozzánk forduló embereket. Nagyon fontosak az önkormányzatok, a helyi hivatalok működtetésében is, ők azok a köztisztviselők, akik napról napra azért dolgoznak, hogy működésben tartsák az országot – mondta a vármegyei közgyűlés elnöke, aki az ünnepi beszéd után Szabó Gergely, a vármegyei közgyűlés alelnökének társaságában átadta a Vármegyei Közgyűlés Elnökének Köztisztviselői díját a legkiemelkedőbb tíz köztisztviselőnek. 
A díj azoknak a köztisztviselőknek adományozható, akik a közigazgatás, a közszolgálat területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú időn át eredményesen szolgálták a vármegye lakosságát.

A Vármegyei Közgyűlés Elnökének Köztisztviselői díja kitüntetésben részesült: 
- Árvai Istvánné vezető főtanácsos, aki az Abaújszántói Közös Önkormányzati Hivatallal 39 éve áll közszolgálati jogviszonyban, jövőre készül nyugdíjba. 
- Gyarmatiné Balogh Éva Szilvia, aki 1988-ban kezdte meg munkáját a köz szolgálatában a Sajóbábonyi Nagyközségi Tanácsnál adminisztrátorként, 2015-től ellátja többek között az anyakönyvvezetői, a személyi ügyekkel, vagy a lakcímnyilvántartással kapcsolatos feladatokat. 
- Kriván Ildikó, aki 23 éve dolgozik a köz szolgálatában, ebből a szikszói közös önkormányzati hivatalban tizenhárom éve. Jelenleg a Gazdálkodási Osztály vezetője.
- Pinczés Péterné, aki a Nemesbikki Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozott a köz szolgálatában 46 évet. Ez év április 1-jén vonult nyugállományba. 
- Pipicz Sándorné, a Bekecsi Közös Önkormányzati Hivatal 40 éves szakmai múlttal rendelkező köztisztviselője, akinek közszolgálati jogviszonya 1985-től folyamatos. 
- Polgáriné Csordás Judit, aki a Halmaj Községi Önkormányzat dolgozója közel 40 éve. Pályafutását pénzügyi szakemberként, mérlegképes könyvelőként folytatta. 2024. július 23-án éri el a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges negyven év szolgálati időt és nyugállományba vonul. 
- Rási Zsuzsanna köztisztviselő, aki 1998-tól áll a Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazásában. Az elmúlt években adminisztrátor, ügykezelő-ügyviteli, adó- és pénzügyi ügyintéző, pályázatíró projektmenedzser, területfejlesztési és vidékfejlesztési feladatokat is ellátó munkakörökben dolgozott. 2021 óta pénzügyi ügyintéző a Hivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Osztályán. 
- Tóthné Zsofnyák Judit, aki 24 éve dolgozik a Harsányi Polgármesteri Hivatalban. Feladatkörébe tartozik egyebek mellett az adóügyi, kereskedelmi és szálláshely szolgáltatással kapcsolatos feladatok ellátása. 
- Török Zsuzsanna, aki 1986-tól folyamatosan a közigazgatásban dolgozik, és a hivatali ranglétra szinte minden fokát végigjárta. A nyékládházi Polgármesteri Hivatalban kezdte munkáját, 2015-től a Sajókazai Polgármesteri Hivatal jegyzője. 
- Zupkóné Zörgöly Zsuzsanna, aki a miskolci Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola igazgatás-ügyviteli tagozatán végzett, ezt követően a szirmabesenyői Tanácsnál előadóként helyezkedett el. 1994-től 1997-ig Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzatának jegyzője. 1998-tól Sajóecseg, 2013-tól a Sajókeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője. 2007-től a Borsodi Jegyzők Szakmai Szervezetének Elnökségi tagja, 2004 és ’10 között a vármegyei Kereskedelmi- és Iparkamara Önkormányzati tagozatának titkára. Ez év őszén vonul nyugdíjba. 


A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzati Hivatal Jegyzőjének Dicsérő Oklevele kitüntetettje: 
- Vinczéné Telegdi Erzsébet, aki 2011-ben kezdte meg munkáját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatnál területfejlesztési referensként. A Hivatal berkeiben eltöltött 13 éve alatt elmondható, hogy majd’ minden osztállyal szoros és együttműködő szakmai kapcsolatot alakított ki, ahol a Területfejlesztési Osztály után, a Közgyűlés elnökének meghívására a Kabinetiroda csapatát erősítette. A 2023 őszén bekövetkezett hivatali struktúraváltás során létrehozott Koordinációs és Társadalmi Kapcsolatokért felelős osztály vezetőjévé nevezték ki.
Egyik szervezője többek között az ÉRTÉKŐRZŐK vármegyei vetélkedőnek, amely az Értéktárban szereplő kulturális és természeti értékekről méri az iskoláskorú gyermekek tudását, segítve ezzel a helyi identitásuk kialakítását.

További hírek

Olvasnivaló