Ugrás a tartalomra

Legközelebb május 10-én várható komolyabb menetrendi változás

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 20. kedd 16:19

A kormányzati intézkedésekhez igazodva ismét változott a miskolci autóbuszok és villamosok menetrendje: április 17-től a korábbi rendkívüli menetrendet egy bővített tanszünetire cserélték. Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban ez 216 többletjáratot jelent.

A közlekedési társaság vezérigazgatója volt a Miskolc Televízió stúdiójának vendége, a közéleti magazinban Demeter Péter elmondta: január és március között a tavalyi évhez képest 40 százalékkal kevesebben utaztak a közösségi közlekedésben. 2020-hoz képest pedig összességében körülbelül 30 százalékos utasszámcsökkenés tapasztalható.

Ennek ellenére igyekeznek minél inkább kielégíteni az utazási igényeket, folyamatosan mérik a járatokon az utasforgalmat, és ha a járművek kihasználtsága eléri az 50 százalékot, rásegítő járatokat indítanak.

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy legközelebb komolyabb menetrendi változás május 10-én várható, amikor újraindul a tantermi oktatás a felső tagozatos és középiskolai osztályok esetében is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!