Ugrás a tartalomra

Legyőzte a DVTK női kosárlabdacsapata olasz ellenfelét az Euroliga első hazai meccsén

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 17. csütörtök 09:27
Az első negyed ugyan még az olasz vendégek fölényét hozta, de aztán fokozatosan magára talált a piros-fehér csapat, és három etapot megnyerve megérdemelten szerezte meg 70-63 pontra győzelmet.
Mocsári László képgalériája

A Női Euroliga csoportkörének második fordulójában az olasz Beretta Famila Schio gárdája látogatott a DVTK HUNTHERM otthonába október 16-án, szerda este. 

Odakint eléggé lehűlt a levegő hőmérséklete, ezért Grigalauskytė azonnal kiosztott egy hatalmas sapkát ellenfelének, megadva ezzel a találkozó alaphangját, Jovanović pedig egy tökéletes hárompontossal tovább fokozta a hangulatot. Igen ám, de a Schio játékosai egyáltalán nem illetődtek meg, és Jasmine Keys vezérletével zsinórban tíz pontot termeltek (3-10). A 4. perctől aztán magára talált csapatunk, Lelik Réka találataival ébredeztünk, de a vendégek sem lankadtak, a negyed felénél biztosan vezettek. A 6. percben Verona triplája után pedig Völgyi Péter kénytelen volt kikérni első idejét (6-16). A játék Ana Tadić klasszikus centergóljával folytatódott, aztán Kányási középtávolija is beszédült, a másik oldalon Salaün válaszolt (10-18). Gulbe duplája tovább növelte a reményeinket, azonban a vendégek visszaállították a tíz pontos előnyüket. Hogy mégsem ez maradt a különbség, arról csapatkapitányunk gondoskodott, aki kiszorított helyzetből a negyed végét jelző dudaszó előtt a gyűrűbe juttatta a labdát (15-22) - olvasható a DVTK.eu összefoglalójában. 

A második felvonás igencsak jól kezdődött, ugyanis Gulbe mindkét büntetőjét értékesítette, Milica pedig mind a hármat, nem csoda, hogy a drukkerek buzdítása egyre hangosabb lett (20-22). Amikor a 13. percben Kányási palánkos hármasa is bement, senki sem csodálkozott Georgios Dikaioulakos vezetőedző időkérésén. A schioi csapat gólcsöndjét Keys törte meg, majd Panzera is elsüllyesztett egy triplát a sarokból (23-27). A folytatásban roppant feszültté vált a hangulat, nem kis mértékben a szlovák játékvezető mieinket sújtó ítéleteinek köszönhetően. A holtpontról mi mozdultunk el hamarabb négy jó Tadić-büntetővel, igaz, közben André is eredményes volt (27-29). A szünetig két perc volt hátra, ezt a mini periódust a vendégek nyerték meg egy ponttal, a döntés a második félidőre maradt (29-32) - számol be a honlap.

Nagyszerűen kezdtük a második félidőt, Tadić és Lelik góljaival gyorsan átvettük a vezetést. Verona ugyan válaszolt, azonban Jovanović triplája után a vendégek stábja jobbnak látta, ha időt kér a 23. percben (36-34). Több mint két percig nem született újabb találat, a játékrész feléhez közeledve viszont Charles 2+1-ese jelentette a folytatást, aminek a három lelkes olasz drukkeren kívül mindenki nagyon örült a lelátón, ahogy természetesen Ana sikeres középtávoli dobásának is. Egy Panzera-büntetővel léptek tovább a narancs mezesek, de a következő akciógólt Monika Grigalauskytė brusztolta be (43-35). Salaün ziccerére újfent a litván centerünk reagált, majd Sottana villant meg. Már úgy tűnt, több kosarat nem látunk a negyedben, amikor a 30. perc végén Verona keze csak elsült távolról, amivel teljesen nyílttá vált az összecsapás (45-42) - részletezik. 

Álomrajtot vettünk a záró játékrészben, előbb Kányási egy csodálatos assziszttal kínálta meg Grigalauskytėt, aztán Jovanović közelijének örülhetett a nagyérdemű. A vendégek időkérését aztán Veronika könnyű kosara váltotta ki. A megbeszélés jótékonyan hatott a Schiora, amit Keys közelije támasztott alá (51-44). Az olasz gárda egyértelműen magára talált, szerencsére Kányási és Charles találataival tartottuk néhány pontos vezetésünket (55-49). A 36. percben folytatódott a KC-show, amerikai hátvédünk újabb négy pontot termelt, tíz lett közte, amelyet ismét Keys csökkentett (59-51). Három percen belül jártunk, amikor Kányási csodálatos hárompontosával megtörni látszottak a látogatók. A timeout után kiszakadt a gólzsák, de ebből az adok-kapokban is tartottuk a lépést ellenfelünkkel, Mila vezérletével megérdemelten nyertük meg a mérkőzést (70-63) - foglalják össze. 

Női Kosárlabda Euroliga, A csoport, 2. forduló

DVTK HUNTHERM - Beretta Famila Schio 70-63 (15-22, 14-10, 16-10, 25-21)
Miskolc, DVTK Aréna, 2000 néző: Játékvezetők: Veronika Obertova (szlovák), Duhan Köyici (török), Veronika Vavrova (cseh).
DVTK: Aho T., Charles 9, Lelik 7, Jovanović 17/6, Grigalauskytė 6. Csere: Gulbe 4, Kányási 17/9, Tadic 10, Miklós. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Schio: Verona, Panzera, Salaün, Keys, André. Csere: Bestagno, Sottana, Zanardi, Crippa, Laksa. Vezetőedző: Georgios Dikaioulakos.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!