Ugrás a tartalomra

"Legyünk biztos pontjai a minket hívóknak"

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. november 10. péntek 14:04
Szüntelen segíteni akarás jellemzi a lelki elsősegély telefonszolgálatok munkatársait, akik számára szakmai napot rendeztek pénteken a városházán, ahol regionális elismerést vehetett át Varga Andrea alpolgármester.
Mocsári László képgalériája

Egy csöpp pszichoanalízis címmel szervezte meg a konferenciát a miskolci születésű Ferenczi Sándor pszichoanalitikus születésének 150. évfordulója alkalmából a miskolci Lelkisegély Telefonszolgálat. A borsodi vármegyeszékhely mellett Budapestről, Hatvanból, Egerből és Salgótarjánból érkeztek szakemberek. (Hívták és várták a kárpátaljai kollégákat is, de ők az orosz-ukrán háború miatt folyamatos leterhelés alatt állnak, így nem tudtak Miskolcra utazni - a szerző.)

Az előadások előtt köszöntők hangzottak el. Várkonyi László, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) regionális vezetője arról szólt, hogy a közösség tagjai - köszönhetően a mostanihoz hasonló eseményeknek - egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ez náluk különösen fontos, hiszen a kapcsolatok őrzésével és ápolásával mindenki gyarapszik, és meg tudja őrizni egészséges lelkületét.

- Segíteni pedig csak úgy tudunk, ha belül is rendben vagyunk. Legyünk biztos pontjai a minket hívóknak - fogalmazott, kiemelve azt a biztonságot is, amit az olyan "nagyvonalú támogatók" biztosítanak, mint amilyen Miskolc önkormányzata.

Veres Pál polgármester, a konferencia fővédnöke elmondta, járvánnyal, háborúkkal terhelt korunkban óhatatlanul szorongás tölti el az embereket, nő az elszigetelődés, így a lelki elsősegély szolgálatok "kiemelt fontosságú missziót" töltenek be.

- Másokon segítenek, és ez a legértékesebb. Úgy segítenek, hogy közben akaratlanul is átvesznek mások terheiből, de mégsem szűnik meg a segíteni akarásuk, és ugyanolyan erővel és emberséggel fogadják a hívásokat. Példaértékű ez az áldozatvállalás, önzetlen, végtelenül emberséges küldetés - fogalmazott a városvezető.

Dudás Erika, a LESZ elnöke rámutatott, civil szervezetként szükségük van a támogatásokra, amit a város évek óta biztosít is számukra. Miután méltatta a szolgálatok tevékenységét, regionális elismeréseket adtak át, amit mások mellett Varga Andrea, Miskolc humán területért felelős alpolgármestere is átvehetett, aki - a méltatás szerint folyamatosan figyelemmel kíséri és képviseli a szociális ágazatban dolgozók érdekeit. Empátiája, másokért érzett felelőssége, tenni akarása, valamint kimagasló hitvallása, kivételes szociális és lelki érzékenysége tette méltóvá az elismerésre.

Az alpolgármester mellett elismerésben részesült még Balla Csabáné, a miskolci Lelkisegély Telefonszolgálat munkatársa, Hollósi Melinda (Budapest), Ignácz Ferencné (Salgótarján), valamint Lukács József (Hatvan).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!