Ugrás a tartalomra

Lehet, a Manchester City leigazolja az MTK 17 éves tehetségét

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2022. január 27. csütörtök 12:33
Pénteken orvosi vizsgálaton vesz részt az angol bajnok Manchester Citynél Vancsa Zalán, az MTK 17 esztendős futballistája.

Mint az MTI írja, ezt a fiatal játékos erősítette meg az m4sport.hu oldalnak adott interjújában. Amennyiben ezen sikeresen átesik, akkor sajtóértesülések szerint az angol klubot működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a játékjogát.

Vancsa Zalán; Fotó: MTK Budapest

Vancsa Zalánnal - akinek édesapja, Vancsa Miklós közel háromszáz élvonalbeli mérkőzést játszott - decemberben vette fel a kapcsolatot a City Football Group, majd négy-öt megbeszélést követően januárban állapodtak meg egymással a felek.

A labdarúgó édesapja hozzátette, Milan Holub, a Manchester City vezető játékosmegfigyelője 18 hónapon át követte fia teljesítményét és találkozásukkor azt mondta: "Uram! A fia Európa egyik legnagyobb tehetsége!"

"Egy UEFA-szabályozás miatt akár két hónapig is eltarthatna, amíg megkapom a játékengedélyem, így azt az utat tartottuk ideálisnak, ha a következő fél évet még az MTK-nál töltöm kölcsönben, nyáron pedig a City Groupon belül valamelyik csapathoz kerülnék" - mondta Vancsa Zalán, aki megjegyezte, "a Citynél úgy látják, nyártól a belga Lommel lenne a legmegfelelőbb számomra, ott kell fejlődnöm és játszanom hétről-hétre.

Az MTK nevelése 2021 áprilisában, 16 évesen és 5 hónaposan debütált az NB I-ben, októberben meghosszabbította szerződését a klub, tíz bajnokin és két kupameccsen lépett pályára a szezon első felében, ezeken két gólt szerzett. Ősszel Európában is felhívta magára a figyelmet: az UEFA Ifjúsági Ligában a Sparta Praha és a KRC Genk elleni két-két mérkőzésen öt gólt és két gólpasszt ért el.

További hírek

Olvasnivaló