Ugrás a tartalomra

Lemondhatott Palkovics László

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 09. szerda 15:31
Több hazai hírportál is arról ír, hogy bejelentette lemondását a technológiai és ipari miniszter.
Palkovics László. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, miután a kormányfő elfogadta Nagy Márton tárca nélküli miniszter javaslatát arról, hogy önálló energetikai tárca jöjjön létre - írja 24.hu, de hasonló kormányzati forrásokra hivatkozva hasonló információval rendelkezik szinte az összes hazai országos hírportál.

A 24.hu kormányzati körökből származó információja szerint valósak a Palkovics László lemondásáról szerdán beindult hírek, a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetőjének lemondását Orbán Viktor miniszterelnök már el is fogadta, sőt Palkovics a távozását már be is jelentette a minisztériumban.

A lemondás mögött az állhat, hogy a miniszterelnök elfogadta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, amelyben egy önálló energetikai minisztérium felállítását indítványozta. Ez azt jelentette, hogy Palkovics tárcáját megfosztják az energiaügyek felügyeletétől.

Palkovics a hatáskörének szűkítését nem fogadta el, úgy tudjuk, a minisztérium vezetői előtt azt mondta: Nem erre szerződtem.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a Telexnek nem cáfolta a Palkovics lemondásáról szóló értesülést. Azt írta: „A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.” Gulyás Gergelyt keressük az ügyben.

A 24.hu információja szerint Palkovics szerda délelőtt találkozott Orbán Viktorral, és ezen a négyszemközti megbeszélésen véglegesítették a távozását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!