Ugrás a tartalomra

Lengyel-magyar két jó barát, együtt olvassa könyvét

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 03. szombat 17:00
Legalábbis szombaton magyarul és lengyelül is felolvasták Adam Mickiewicz költeményeit a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban, hogy a lengyel irodalmat népszerűsítsék, de az eseményhez az intézmény többi nyelvi klubja is csatlakozott.

A Lengyel Nemzeti Olvasás Napja 2012. óta létező, kultúranépszerűsítő különleges nap. Apropóját az adta, hogy Adam Mickiewicz: Pan Tadeusz című művét közösen olvasták fel a résztvevők, majd a későbbiekben többek között Aleksander Fredro és Henryk Sienkiewicz írásait is felolvasták a programba bekapcsolódók.

Fotók: Horváth Csongor

A cél a lengyel irodalom népszerűsítése volt. A kezdeményezés Miskolcon is követőkre talált, így évek óta a városban is megrendezik a programot a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban, a város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatának és a könyvtár különböző nyelvi klubjainak közreműködésével. Idén a XIX. század egyik legismertebb lengyel romantikus költőjének, Adam Mickiewicznek műveit olvasták fel több helyszínen.

Az esemény különlegességét fokozta, hogy a felolvasás résztvevői egy erre az alkalomra készített alkalmi bélyegzővel ellátott emléklapot kaptak. A könyvtár egy mini kiállítással is készült, ahol Adam Mickiewicz verseinek fordításait tekinthették meg a látogatók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!