Ugrás a tartalomra

A levelezősöknek online folytatódik az oktatás a Miskolci Egyetemen

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 20. kedd 13:25
Október 3-ától online folytatódik az oktatás a levelezős hallgatók számára a Miskolci Egyetemen - tudta meg lapunk.

A szeptember 19-ei keltezésű rektori utasításban az szerepel, hogy október 3-ától megváltozik a levelezős munkarendű képzések oktatási módja. Ez érinti mind az alap, osztatlan, mind a felsőoktatási szakképzés és mesterképzés hallgatóit. Az utasítás december 10-éig marad hatályban.

A rektori utasítás szerint az előadások, a gyakorlatok és a konzultációk is online formában folytatódnak.

Ha a tantárgy jellegéből adódóan az online képzés nem valósítható meg, akkor a tárgy oktatójának írásbeli kérésére a dékán (a rektor előzetes jóváhagyásával) engedélyezheti a jelenléti oktatást.

A szorgalmi időszak alatti számonkérések módját, valamint a vizsgáztatás rendjét az egyes oktatási egységek saját hatáskörükben határozhatják meg, de előnyben kell részesíteni az online számonkérést. A vizsgaidőszak alatti számonkérések módjáról később döntenek, erről szintén rektori utasításban tájékoztatják majd a hallgatókat.

A nappali munkarendű képzések esetleges órarendi változásairól - ha szükséges - külön rektori utasításban rendelkezik majd a Miskolci Egyetem.

Megkerestük a felsőoktatási intézményt, arról érdeklődtünk, mi indokolta és hány hallgatót érint a döntés. Választ későbbre ígértek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!