Ugrás a tartalomra

Lézerharccal zárták le a Legyen eszed programot

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 07. péntek 12:09
Fiatalok játszottak élőben számítógépes játékot, lézerfegyverekkel, csapatokat alkotva, az Aranykorona Étterem alatti pincerendszerben csütörtökön. Ezzel zárták le a Legyen eszed, hogy eszed legyen programsorozat idei évét.
Fotó: Mocsári László

A tavalyi évhez hasonlóan egy szabadidős sporttevékenységgel tervezték lezárni a 2018/2019-es tanévet az Önkormányzat által szervezett „Legyen eszed, hogy eszed legyen” programsorozatban. A három legaktívabb iskola tíz-tíz diákjának az Avasi hegy gyomrában lévő több száz éves pincerendszerben található barlangpályán rendezték meg a bajnokságot.

A programsorozat célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a kábítószer veszélyeire, továbbá alternatívát nyújtsanak számukra a hasznos időtöltésre. Már negyedik éve tart az ifjúságfejlesztő és bűnmegelőzési programsorozat, amit be lehet tudni az ötven óra kötelező közösségi szolgálatnak. Idén tartottak előadást a szexuális úton terjedő nemi betegségekről, a közösségi média hatásairól, valamint mehettek a fiatalok börtön- és színházlátogatásra, érzékenyítésre, megismerhették az ügyészség és a Magyar Vöröskereszt munkáját.

További hírek

Olvasnivaló