Ugrás a tartalomra

Lift nélkül marad – egy ideig – a Diósgyőri vár

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 02. hétfő 16:10
Hogy egy valódi középkori várba nem könnyű feljutni, azt a bükkaljai turisztikai helyszín két takarítója hétfőn saját bőrén is megtapasztalhatta... Szerencsére az önkormányzati intézmény munkatársainak az ijedtségen túl más baja nem esett, de hosszabb időt kellett eltölteniük a felvonóban rekedve, mire a karbantartók kiszabadíthatták őket.

A vár közelmúltban zajlott fejlesztése-bővítése során létesített lift első ízben produkált ilyen hibát. Az MKK vezetése a biztonság kedvéért egyébként a mentőket és tűzoltókat is riasztotta a helyszínre; szerencsére nem volt szükség a beavatkozásukra, hiszen a kiérkező karbantartók épségben kiszabadították a kollégákat.

A hétfőn reggel történt üzemzavar nyomán a Miskolci Kulturális Központ szakvéleményt rendelt a liftről, a meghibásodás okáról, későbbi elkerülhetőségéről. Ennek elkészültéig, biztos, ami biztos, a felvonó nem lesz használható a nagyközönség számára sem. A várlátogatásra érkező mozgáskorlátozott vendégeknek a központ munkatársai személyi segítséget tudnak majd kínálni a várudvarra való könnyebb feljutásban. Ehhez érdemes előzetesen egyeztetni: a 46/533-355-ös telefonon vagy az info@diosgyorivar.hu e-mail címen.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!