Ugrás a tartalomra

Lombhullató vonatozásra hívja a kirándulás szerelmeseit az Északerdő

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 30. hétfő 15:34
A Mahócai szárnyvonalon október 26-án közlekedik az évben utoljára kisvonat, ami vár minden természetjárót, aki sétálna még egyet az ezerszínű Bükkben.
Fotó: LÁEV

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi szezonzáró mahócai vonatozását október utolsó szombatján az Északerdő Zrt. – áll a cég hétfői közleményében. Emlékeztetnek, az utazás ezen a szárnyvonalon azért különleges mindig, mert erre a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei menetrend szerint már évtizedek óta nem közlekednek.

Szervezett program ugyan a végállomáson nem lesz, de – ahogyan a közlemény fogalmaz – Mahóca és Andókút környéke kiváló helyszín erdei piknikezésre, de érdemes sétát tenni a Varbói-tóhoz, vagy akár Lillafüredig is

A szerelvény tehát október 26-án indul el Mahócára, mégpedig aznap kétszer is. A Dorottya utcai végállomásról 9:40-kor és 13:40-kor, Mahócáról pedig 12 órakor és 16 órakor lesznek a vonatindulások.

A vonatozáson való részvétel regisztrációhoz kötött, további információ az Északerdő honlapján és Facebook-oldalán található.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!