Ugrás a tartalomra

Lyukóba vitte a fesztivált a TeatRom

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. október 22. vasárnap 09:34
Összművészeti programkavalkádot vonultattak fel szombaton a Lyukóvölgyi Közösségi Házban.
Fotók: Mocsári László

A kreatív elfoglaltságokra a szervezők leginkább a gyerekeket várták. A kicsik a délelőtt folyamán Noé bárkájának bibliai történetét járhatták körül: Brueghel Az édenkert című festménye alapján elképzelhették, milyenek lehettek a Noé által bárkára vitt teremtmények, majd később az egész történetet eljátszhatták. Ezután a Hangszercséplő elnevezésű zenés foglalkozáson Rimóczi István vezetésével különleges hangszerként funkcionáló tárgyakat próbálhattak ki.

A fesztivál idei központi darabját, Móricz Zsigmond Hét krajcárját a Független Színház Magyarország adta elő Lyukóban – részletezte stábunknak Simon Balázs színházi rendező, aki társaival együtt az ország és a vármegye számos pontján szervez efféle összejöveteleket év közben. Az Utcaszínházi Alkotóközösség alapítója kifejtette továbbá: céljuk, hogy rendezvényeiken elsősorban roma művészek alkotásai mutatkozzanak be a roma közönség előtt.

Garbóczy Levente, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Lyukóvölgyi Jelenlét Programjának programvezetője a Miskolc Televíziónak elmondta: kezdetben csak baba-mama foglalkozásokat, gyerekházat és tanodát tartottak fenn, ám mostanra eljutottak odáig, hogy ehhez hasonló családi napokat és kulturális fesztiválokat is lebonyolítsanak.

A nap és az este folyamán a többi mellett a Romungró Banda és az EtnoRom zenekar is fellépett. Ezenfelül  kizsonglőrködhették magukat az érdeklődők – erről a Miskolci Zsonglőrklub gondoskodott. De a helyi tehetségek számára is bőven nyílt lehetőség, így mutatkozhatott be például a Lyukósi Hiphop Maffia is a szombati fesztiválon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!