Ugrás a tartalomra

Madárodúk az erdei iskolákban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 30. péntek 16:33
Az Északerdő Zrt. erdészeti erdei iskolái is csatlakoztak az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás országos madárodú kihelyezési programjához. A madárodúk és az etetők fontos szerepet kapnak majd az erdei iskolai ismeretterjesztésben.

– Örömmel vettük át a program részeseként a madárodúkat és etetőket. Kihelyezésüket nehezítette a Covid-helyzet miatti iskolai korlátozás, valamint a hirtelen jött rendkívül csapadékos időjárás. Mindezek ellenére a Csanyiki Erdőház és a varbó-fónagysági Bagoly-vár erdészeti erdei iskoláknál négy kisebb létszámú iskolás csoport, összesen 79 gyermek részvételével elhelyeztük az odúkat és etetőket – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora.

A madárodú kihelyezési programban országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki az állami erdőgazdaságok, a vadászkamara és a nemzeti parkok részvételével. A cél a fiatalok környezettudatos nevelése, a természet megismerése, védelme és gondozása.

További hírek

Olvasnivaló