Ugrás a tartalomra

Magabiztos győzelem a rangadón

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 13. vasárnap 19:29
A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a DVTK hazai pályán, nagy létszámú, és végig hangosan szurkoló közönség előtt játszott a Nyíregyháza ellen vasárnap délután.
Juhász Ákos képgalériája

Az első félidőben Gera Dániel és Bényei Ágoston góljával megnyugtató előnyre tett szert a Diósgyőr két szép támadás végén, miközben a vendégek gyakorlatilag nem tudtak helyzetet kialakítani.

A második félidőben kintebb jöttek a vendégek, lehetőséget teremtve ezzel a gyors diósgyőri támadásoknak, ami rendre veszélyt jelentett, de már csak egy-egy kapufát láttak a szurkolók mindkét oldalon. A DVTK ezzel magabiztosan, négy ponttal vezeti a tabellát.

Merkantil Bank Liga 17. forduló, eredmény:

Diósgyőri VTK - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (2-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 7340 néző. Játékvezető: Pillók Ádám (Baghy Csaba, Tőkés Róbert).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Bertus Lajos, Cseke Benjámin, Bényei Ágoston - Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
NYSFC: Fejér Béla - Szokol Zsolt, Gengeliczki Gergő, Baki Ákos, Deutsch Bence - Sigér Ákos, Márkus Attila - Pekár László, Pataki Bence, Gresó Mátyás - Kovács Ádám. Vezetőedző: Huszák Géza.

Csere: Sigér Ákos helyett Csősz Richárd az 53., Bertus Lajos helyett Koman Vladimir, Eppel Márton helyett Szőke Adrián, Pekár László helyett Nikola Pantović és Gresó Mátyás helyett Szerető Krisztofer mind a 70., Bokros Szilárd helyett Farkas Dániel, Kovács Ádám helyett Artner Dávid és Pataki Bence helyett Myke Ramos mind a 82., Gera Dániel helyett Papp Marcell és Bényei Ágoston helyett Illés Bálint a 89. percben.
Sárga lap: Csirmaz István és Gresó Mátyás a 33., Sigér Ákos a 36., Cseke Benjámin a 44., Csősz Richárd a 72. percben.
Gólszerző: Gera Dániel (1-0) a 16., Bényei Ágoston (2-0) a 38. percben.

Kulcspillanatok:

16. perc: Lukács passzával Bertus lépett be a védők mögé a bal oldalon, centerezését Eppel elengedte, a mögötte érkező Gera Dániel pedig egyből a kapuba lőtt 6 méterről, 1-0

38. perc: Gera vezette a diósgyőri kontrát, jobbra passziolt Csirmaznak, aki laposan belőtte a védők mögé a labdát, amit Bényei Ágoston egyből kapura lőtt. Fejér beleért, de a jobb oldali kapufa mellett a kapuba csorgott a labda, 2-0

Kuznyecov Szergej nagy örömmel nyilatkozta a lefújást követően, hogy magabiztosan nyert a csapata.

- A mérkőzés előtt azt kértem a játékosoktól, hogy úgy játszanak, hogy legközelebb is sokan jöjjenek ki a stadionba. Tudtuk, hogy milyen fontos ez a mérkőzés a két klub közötti presztízs miatt, ebből a szempontból elégedettek lehetünk a győzelemmel, az öltözőben is megköszöntem a srácoknak az elvégzett munkát - mondta.

Kiemelte, a körülmények és a szurkolás NB I.-es volt, a játékról talán egy kevésbé mondható el, több van a csapatában, többet szeretnék látni.

- Ha a játék minőségéről beszélünk, akkor nem minden tetszett, a második félidőben is magabiztosan kellett volna támadni, és még gólokat szerezni. Persze többen a harmadik mérkőzésüket játszották egy héten belül, míg más fontos játékosok eleve hiányoztak sérülés miatt. Arra pont jó lesz az előttünk álló szünet, hogy felkészüljünk az utolsó három mérkőzésre, és még jobbak legyünk, valamint folytassuk a jó sorozatunk - mondta.

- Fejlődnünk kell, mert az ellenfelek ilyen légkörben a legjobbjukat akarják mutatni. Továbbra is dominálni szeretnénk, és jó játékkal szép győzelmeket aratni, mert ezzel tudjuk meghálálni azt, hogy ilyen sokan kijönnek a stadionba - fogalmazott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!