Ugrás a tartalomra

A magyar bajnokhoz igazolt a válogatott miskolci védő, európai megmérettetés várhat rá

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. január 16. hétfő 12:08
Bodnár Benedek a következő szezontól a Fehérvár Enthronerst erősíti, tehetségét a European League of Football mérkőzésein is csillogtathatja majd.

A mindössze 23 éves játékos fiatal kora ellenére már komoly sikereket ért el: 2022-ben a legjobb védőjátékosnak választották Magyarországon, 2021-ben pedig a divízió I. defensive MVP-je lett.

A tehetséges linebacker Miskolcról érkezik a HFL-t elhódító fehérváriakhoz, ahol az idei szezonban komoly kihívás vár rá Európa legerősebb bajnokságában, a European League of Footballban (ELF) - írja az Enthroners Facebook-oldala.

Új csapatánál bizakodnak abban, hogy előző években mutatott remek teljesítményét a legjobbak között is meg tudja ismételni a fiatal válogatott védő.

Az elmúlt napokban egyébként több erősítést is bejelentett a klub a hivatalos honlapján. A teljesség igénye nélkül: érkezik hozzájuk az ELF egyik leggyorsabb játékosa, Jay Griffin. A 25 éves wide receiver 20,98 alatt teljesíti a 200 métert, így nem véletlen, hogy Texas állam többszörös bajnoka volt síkfutásban. Mind a New Mexico State egyetemen (FBS), mind pedig a Northwestern State-n (FCS) alapembere volt Divízió 1-es csapatainak, remek mutatókkal fejezte be egyetemi karrierjét. A passzjáték kulcsfigurája lehet az elkapó.

A secondary-be Lengyelországból érkezik erősítés: A 26 éves safety, Mateusz Dzioban szülővárosában, Varsóban kezdett játszani a Spartans, majd a Sharks csapatában. 2017-ben a lengyel döntő MVP-jének választották, és felfigyelt rá a sokszoros bajnok Bialystok Lowlanders, ahol 2020-ig játszott. Tavaly már a GFL egyik élcsapata, az idei elődöntős Allgau Comets igazolta le a tehetséges DB-t, míg 2022-ben egy krakkói kitérőt követően az ELF és az Istanbul Rams következett. A török csapat a szezon második felére erősítette meg a defensive back sort a lengyel tehetséggel. 2023-ban pedig Magyarország és a Fehérvár Enthroners lesz legújabb otthona.

A klub azt is bejelentette, hogy az egyik legtehetségesebb hazai running back marad Székesfehérváron: Madaras Erik az Enthroners játékosa lesz a 2023-as szezonban is. Kék-arany szerelést húz idén is Tóth Dávid, aki hosszabbított a fehérvári csapattal. A még mindig csak 25 éves válogatott defensive back-nek a tavalyi szezon remekül sikerült, hiszen klubrekordot jelentő 10 labdaszerzést is láthattak tőle, ebből nyolc interception volt, kettővel meg sem állt az ellenfél endzone-jáig.

És marad Gyarmati Máté is, a válogatott corner remek szezont tudhat maga mögött 2022-ben. Gyorsaságára és szívós, kemény játékstílusára a European League of Football mérkőzésein is számítanak Székesfehérváron.

Ráthonyi Kende szintén megegyezett a Fehérvárral. A 24 éves running back pályafutását a Győr Sharks-ban kezdte, de nem ismeretlen a fehérvári szurkolók számára sem, hiszen 2021 őszén az osztrák bajnokságban a Koronázókat erősítette. Ezután nagy ugrás következett a 184 centis futó karrierjében, hiszen egyenesen a Vienna Vikings ELF keretébe igazolt, azonban az ígéretes kezdés után egy szerencsétlen izomsérülés miatt végül nem tudta befejezni a szezont a Vikingekkel. A dolog pikantériája, hogy a European League of Football idei kiírásában a bécsi csapat a fehérváriak csoportriválisa lesz.

Azt tavaly májusban jelentették be, hogy 2023-ban az ELF-ben folytatja a Fehérvár Enthroners. A sorozatot 2021-ben nyolc együttessel szervezték újjá, majd 2022-ben 12 csapatosra bővült a liga, idén pedig további három klub, köztük a magyar csapat csatlakozik a kontinens legjobbjait tömörítő bajnoksághoz. Magyarországról korábban még senki nem szerepelt ilyen rangos sorozatban.

December közepén az is eldőlt, hogy a fehérváriak Berlin, Prága, Bécs, Lipcse és Wroclaw csapatával kerültek egy csoportba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!