Ugrás a tartalomra

Majdnem duplaannyiba kerül Magyarországon egy paprikás krumpli, mint Horvátországban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 19. csütörtök 09:13
Legalábbis az aktuális árakon számolva, ezt derítette ki az ATV Híradó stábja egy próbavásárláskor.
Fotó: MTI (Illusztráció)

Magyarországon 913 forintot, Horvátországban 556 forintot fizettek ugyanazokért az összetevőkért és mennyiségekért. A stáb előbb Magyarországon, majd Horvátországban is bevásárolt egy adag paprikás krumplihoz. 
Pechük volt: abban a baranyai szupermarketben, ahol vásároltak, már nem volt árstopos krumpli, így amit vettek, az nagyjából hetven forintos többletköltséget jelentett nekik. 
Így négy szem krumpliért, két hagymáért és egy 65 százalékos hústartalmú virsliért 913 forintot hagytak ott. Majd Horvátország felé vették az irányt.

Ott viszont mindezért 556 forintot fizettek csupán, euróból forintra átszámítva. Vagyis Magyarországon negyven százalékkal többet fizettek.

Beszámolójuk szerint a horvátokat nem zavarja a magyar bevásárlóturizmus. Horvátországban a mérsékelt árak annak is köszönhetőek, hogy a kormány tavaly 13-ról öt százalékra mérsékelte a friss hús, a hal, a tojás, a gyümölcsök, a zöldségek, az olaj, a zsír és a gyermekélelmiszerek adóját. A horvát kormány emellett 25 százalékról öt százalékra fogta vissza a vetőmag, a műtrágya, a növényvédő szerek, a margarin és a vaj áfakulcsát is - írta meg a HVG az ATV nyomán.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!