Ugrás a tartalomra

Már az ovisok is tudják, honnan jön a meleg

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. október 11. hétfő 19:59
Két óvodai csoport látogatott el a MIHŐ Kft. tulajdonában álló Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőművébe, ahol megtudták, intézményükbe innen származik a hő télvíz idején. Az erőművek éjszakájának délelőtti programján mintegy negyvenen csodálkozhattak rá a hatalmas kazánra.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A látogatás az óvodások énekével kezdődött. Ők így hálálták meg, hogy meghívta őket a MIHŐ. Aztán Bernáthné Barczi Judit, a cég koordinációs és kommunikációs főmunkatársa beszélt a gyerekeknek az erőművek éjszakájáról. 

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szervezte meg idén is. A fűtőmű a Kilián városrészt és a Dorottya utcai hőkörzeteket látja el, mintegy ezerkétszáz lakást. 

Kovalik Péterné, a Miskolci Batsányi János Óvoda Mesevár Tagóvoda tagóvoda-vezetője elmondta, szoros a kapcsolat az óvoda és a MIHŐ között. – Legutóbb a cég szakemberei szépítették intézményünk udvarát. Környezetvédő óvodaként megtanítjuk a gyerekeknek, hogy óvják a természetet, használjanak újrahasznosítható anyagokat, valamint gyűjtsék szelektíven a szemetet. Fontosnak tartjuk, hogy ezek minél kisebb korban természetessé váljanak.

A gyerekeknek legjobban az óriási kazán tetszett. A telephelyen kis lapáttal keresték meg a cég dolgozói által elrejtett ajándék radírokat a faaprítékban, amit kis vödrökben hordhattak a nagy kupacba. A másik nagyon érdekes a rakodógép volt, amibe be is ülhettek. 

Délután felnőtteket és családokat vártak ugyanerre a helyszínre a MIHŐ szakemberei.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!