Ugrás a tartalomra

Már buszjegyért sem kell kimozdulni az Egyetemvárosból

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 06. szerda 12:28
Az MVK Zrt. legújabb fejlesztése, hogy automaták kerülnek ki a város 20 pontjára. A forgalmas csomópontokban elhelyezett gépek tehermentesítik az ügyfélszolgálatot és a buszsofőröket, illetve az utasok is könnyebben vehetik meg jegyeiket, bérleteiket. Az első masinát szerdán, az Egyetemvárosban adták át.

Az Egyetemváros A4-A1 épület közötti átjáró földszintjén – a rácsos büfénél – kihelyezett jegy- és bérletautomata átadóján Szopkó Tibor alpolgármester elmondta, hogy bár az MVK Zrt. nehéz anyagi helyzetben van, előre kell menekülni: „fejlesztésekkel a jövőbe kell invesztálni” – mint fogalmazott. Ezek egyike a szerdán átadott automata, amely megkönnyíti majd az utasok életét, emellett utalt a beszerzendő elektromos buszokra is.

Fotók: Mocsári László

A masinát érintő projekt részleteit Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója ismertette. A vállalat értékesítési ága idejétmúlt, ezért több fázisban újul meg a szolgáltatás. Először bevezették a hőpapíros megoldást használó, elektromos pénztári rendszert, a folytatás része az a 20 automata, amelyeket a város forgalmas pontjain helyeznek el a szakemberek.

A könnyen kezelhető automatából jegyet vagy bérletet lehet vásárolni, bankkártyás fizetés mellett. „Mindez a teljes körű elektronikus jegyrendszer felé visz minket” – fogalmazott a vezérigazgató. Végezetül hozzátette, hogy az Egyetemváros után a Miskolc Plazaban, a Búza téri és a Repülőtéri autóbusz-állomáson, továbbá 6 forgalmas villamos- és 10 buszmegállóban vagy környékén helyezik ki a masinát.

A Miskolci Egyetem nevében M. Szűcs Péter kommunikációs és beiskolázási igazgató mondott köszönetet a lehetőségért. Felidézte, hogy egy korábbi fórum során felmerült az igény a helyszíni jegy- és bérletvásárlásra, ami most teljesült is. Ez megkönnyítheti a jelenléti oktatással visszatérő több ezer ember életét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!