Ugrás a tartalomra

Már a Kocsonyafesztiválra készül a Szimbiózis Alapítvány is

Tajthy Ákos/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2023. február 04. szombat 08:27
A szervezet varrodájában már készülnek a plüssbékák, konyhájuk pedig márciusban ismét elkészíti a Szimbiózis speciális miskolci kocsonyáját – természetesen közepén a pislogó miskolci békával. 

A Szimbiózis Alapítvány már készül a Kocsonyafesztiválra. A fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberekkel foglalkozó szervezet varrodájában már gőzerővel készülnek a zöld, miskolci plüssbékák. A tervek szerint több száz békát varrnak majd. Ezeket a fesztivál ideje alatt vásárolhatják meg a miskolciak és Miskolcra látogatók. 

A Miskolc Televízió Híradója a napokban járt a varrodában, ahol kiderült, minden munkafolyamatnak megvan a maga felelőse. A műhelyben általában nyolc-tíz ember dolgozik. Hegedűs Annamária például a kisebb békákat varrja. Amint azt a Miskolc Mának elmondta, egy kis béka elkészítése körülbelül egy óra, ezt követően pedig kollégája folytatja a munkát, aki a szemeket is felvarrja a kis plüssjátékra. 

A Szimbiózis Alapítvány számára nagyon fontos, hogy részesei lehessenek a háromnapos eseménynek, hiszen a Kocsonyafesztiválon keresztül is szeretnék megmutatni, hogy a fogyatékkal élő emberek is teljes értékű miskolci polgárok – mondta el a szervezet kuratóriumi elnöke. 


- A kézműves termékek mellett pedig természetesen szeretnénk, ha ismét bemutatkozhatna a konyhánk is a rendezvényen. Néhány évvel ezelőtt a legutolsó kocsonyaversenyen díjazottak voltunk, ezzel megmutattuk, hogy tudunk minőségi termékeket előállítani, és szeretnénk ezt idén megismételni – mondta el Jakubinyi László, aki hozzátette még: természetesen az ő kocsonyájukban is lesz béka, hiszen az Miskolcon, pláne a Kocsonyafesztiválon elmaradhatatlan kelléke ennek a finom téli éteknek.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Kocsonyafesztivált a járvány miatt kétéves kihagyással, 2020 után először rendezik meg újra március 3-a és 5-e között Miskolc belvárosában.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!