Ugrás a tartalomra

Már külföldön is híres a hős miskolci sofőr

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. június 18. csütörtök 17:28
Több külföldi hírportál és televízió is beszámolt Kiss Károly Zsolt nemes cselekedetéről.
Kiss Károly Zsolt az MVK Zrt. egyik autóbuszának vezetőfülkéjében - Fotó: Végh Csaba

A világsajtót is bejárta Kiss Károly Zsolt, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. hős autóbuszvezetőjének a története. Ahogyan arról egy héttel ezelőtt a minap.hu és a Miskolc Televízió elsőként számolt be, a miskolci buszsofőr néhány hete rablást akadályozott meg.

A férfi éppen egyik 21-os járatot vezette, amikor az Újgyőri piacnál arra lett figyelmes, hogy egy idős, bottal járó asszonyt rángatnak és a táskáját próbálják elvenni. A buszvezető azonnal lassított, majd kiszállt és elkergette az elkövetőt. A rablónak nem volt szerencséje, a sofőr ugyanis korábban Irakban szolgált.

Jó ember, jó helyen - írja Kiss Károly Zsoltról a The Sun

Károly már messziről kiszúrta, hogy az út mellett egy idős nőt gyanúsan követnek majd dulakodnak. A járművezető a buszt megállította és az idős nő segítségére sietett. A férfit ellökte, majd az otthagyta a helyszínt. Az áldozat felszállt a buszra, ami rövidesen tovább indult.

Szétkattintották

A nem mindennapi hőstett híre néhány óra alatt bejárta a teljes hazai médiát: gyakorlatilag az összes országos hírportál, újság, sőt a rádiók, és televíziók is beszámoltak róla. A dolog azonban nem állt meg itt, ezt követően ugyanis külföldi portálok, valamint televíziók e-mailban illetve Facebook-on kezdték keresni a minap.hu-t is kiadó MIKOM Nonprofit Kft-t és a MVK-t a youtube-csatornánkra feltöltött videó jogaival kapcsolatosan, valamint amiatt hogy interjút készíthessenek Kiss Károly Zsolttal.

A New York Post címlapja a miskolci történettel és a feltöltött videónkkal.

Sok-sok egyéb portál mellett a The Sun, a Metro, a Daily Mail, a Evening Standard és a New York Post is beszámolt az esetről, de érkezett megkeresés szerkesztőségünkbe a lengyel Toteraz videós portáltól, az olasz Ciaopeople Media Grouptól, sőt a japán Nippon TV-től és a Fuji TV-től is. Utóbbiban egyébként éppen a péntek reggeli műsorban beszélnek majd a miskolci esetről.

A minap.hu youtube-csatornáján található videót ez idáig több mint  640 ezren nézték meg a kommentelők között pedig számtalan külföldi is gratulált már a buszvezetőnek.

Jutalom a sofőrnek

Kiss Károly Zsoltot a munkáltatója is nagy becsben tartja: Demeter Péter, az MVK vezérigazgatója hétfőn emlékplakett-tel és pénzjutalommal is elismerte a sofőrt a bátor kiállásért. A cégvezető azt mondta, öröm számára, hogy Károly a társaság munkatársa.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!