Ugrás a tartalomra

Már ötszáz főre főztek a komlóstetői Családi napon

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 16. vasárnap 16:27
Egyre többen jönnek ki az idén már kilencedik alkalommal megszervezett hagyományos rendezvényre. Van itt játék a család gyermek tagjainak, színpadi programok és főzőverseny pedig a felnőtteknek is.
Képgaléria! Fotó: Beregi László

Volt, aki háromféle húsból készített vörösboros sertéspörköltet nokedlivel. Más babgulyást főzött, amit „Komlósgulyásnak” nevezett el. – Négyfajta húst használtunk hozzá: oldalast, lapockát, csülköt és füstölt húst – mondta a szakács, megkavargatva a rotyogó levest a bográcsban.

A rendezvényt Kriza Ákos polgármester nyitotta meg. – A komlóstetői családi nap múltja IV. Béla idejére nyúlik vissza: a miskolciak ugyanis ide menekültek a tatárok elől. Majd amikor a tatárok elmentek, az itt lévők nagy mulatságot tartottak. Van tehát mire visszatekinteni. A több éve megszervezett rendezvény megerősítette a helyi közösséget. Látható ez abból is, hogy a nagy meleg ellenére is sokan kijönnek.

Idén már a kilencedik családi napot tartották. Gazdusné Pankucsi Katalin elmondta, évről évre egyre többen jelennek meg a rendezvényen. – Most huszonnégy csapat főz ötszáz főre. Ide családostul jönnek ki az emberek, mi pedig nagyon fontosnak tartjuk a családot és az együttélők közösségét itt, Komlóstetőn – összegezte a terület képviselője, aki elmondta, a szolgáltatások köre bővült, hiszen egy szűrőbuszban csontritkulást mérnek, látás-, hallásvizsgálat van, valamint tüdőszűrés.

Vári Ritáék minden évben le szoktak jönni. – Most először nem főzünk a nagy melegre tekintettel. Minden évben várjuk a programokat, összeülünk, beszélgetünk, ide tényleg mindenki le szokott jönni, jól érezzük magunkat.

Délután 1 órakor kezdődött el a program. Az óvodások és az iskolások műsora után Gáspár Anni nótaénekes lépett fel. 14:40-től Cselepák Balázs énekelt, akit a Desperado és a Szinvavölgyi Néptánc Együttes követett a színpadon. 16:20-tól a Miskolci Illés Emlékzenekar és a Bíborszél zárta a sort. A kulturális programokon túl voltak népi játékok, ugrálóvár, kosaras körhinta és habparti, a versenyek közül nem maradhatott el az aszfaltrajzverseny, a kicsik játékos sorversenye, tollas és tenisz ügyességi játékok, petanque és megmérettetések a minigolfpályákon. Volt még tűzzománc- és kitűzőkészítés, üveg- és arcfestés, gyöngyfűzés, valamint Etka jóga, Jampi bohóc, biliárdfoci, óriás jenga, bogársimogató és csacsifogat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!